Adófelajánlások a civileknek

2011. január 10. | Aktuális

Több mint 30 ezer civil szervezet között oszlik meg az az összeg, amelyet a 2009-es adóév után 2010-ben benyújtott adóbevallásokban 1 százalékként felajánlottak az adózók – tájékoztatott az APEH. 1 millió 770 ezer ember nyilatkozott a civil szféra javára átutalandó pénzről, aminek eredményeként 9,8 milliárd forintot folyósíthat az adóhatóság a szervezeteknek. A fenti adatokból adódik, [&hellip

Több mint 30 ezer civil szervezet között oszlik meg az az összeg, amelyet a 2009-es adóév után 2010-ben benyújtott adóbevallásokban 1 százalékként felajánlottak az adózók – tájékoztatott az APEH. 1 millió 770 ezer ember nyilatkozott a civil szféra javára átutalandó pénzről, aminek eredményeként 9,8 milliárd forintot folyósíthat az adóhatóság a szervezeteknek.

A fenti adatokból adódik, hogy átlagosan 320 ezer forintra számíthatnak az egyesületek, alapítványok. A számtani közép persze óriási különbségeket fed, hiszen vannak civil szervezetek, amelyek mindössze egy-két tízezer forintra számíthatnak, míg a nagyobb adózói réteget maguk mögött tudók akár több tízmilliós tétellel is kalkulálhatnak a költségvetésükben.

 

Scroll to top