Az MSMBA is részt vett a neurológusok szakmai kongresszusán

2021. október 5. | MSMBA, Tudomány

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is képviseltette magát a Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT) szeptemberben, Siófokon megrendezett éves kongresszusán. A szervezet nevében Fazekasné Dr. Magda Erzsébet ügyvezető titkár és Szántai Anita, az alapítvány elnöke volt jelen a háromnapos rendezvényen

A neurológus szakma rangos eseményén a civil szervezeti vezetők is számos, a mindennapi munkában is hasznosítható ismerettel gazdagodtak. Amint arról Fazekasné Dr. Magda Erzsébet beszámolt: a kongresszusi részvétel lehetőséget teremtett az SM betegeket kezelő és az alapítvány részére is fontos szakmai támogatást biztosító neurológusokkal, valamint a gyógyszercégek képviselőivel való találkozásra is.

A siófoki rendezvényen levetítették az iSMeretek elnevezésű átfogó betegtájékoztató tudástár kapcsán készült kisfilmet is, amelyben a sclerosis multiplexes betegeknek szánt tudástárat készítő neves szakorvosok beszélnek az általuk feldolgozott témákról. A kisfilm ide kattintva érhető el.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány felkérése készített ISMeretek elnevezésű betegtájékoztató kártyák ide kattintva érhetők el. A tematikus tartalmak az SM betegeken túl családtagjaik számára is hasznos ismereteket tartalmaznak.

Scroll to top