Az SM betegekért futottak

2018. május 26. | Címlap, Kiemelt, Közösség

Több százan, az ország minden részéből érkeztek Esztergomba, hogy egy jótékonysági futóversenyen fejezzék ki támogatásukat a gyógyíthatatlan sclerosis multiplex betegséggel élők iránt.

Érintett betegek, családtagok, valamint őket támogató amatőr és profi sportolók egyaránt indultak a Duna-parton megrendezett jótékonysági futóversenyen Esztergomban. Külön futamot indítottak gyerekeknek, majd az 1 kilométeres gyaloglókört a mozgáskorlátozott betegek egy része is teljesítette. Az 5 és 10 kilométeres versenyben is vettek részt jó állapotban lévő SM betegek, de e távokon a többséget az érintettekkel szolidaritást vállaló egészséges indulók adták. A rendezvény célja az adománygyűjtés mellett azt volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a közelgő május 30-i SM Világnapra, hogy országszerte jobban odafigyeljenek az SM betegség által érintett emberekre és családokra.

Mindenkinek köszönjük, aki munkájával, támogatásával, részvételével hozzájárult a rendezvény sikeréhez! Hamarosan részletesebb beszámolót és fotógalériát teszünk közzé.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által lebonyolított pályázati program keretében a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek támogatása révén járult hozzá a rendezvény költségeihez.

EMMI

Scroll to top