Az SM is napirendre került a neuroimmunológusok kongresszusán

2022. október 16. | Aktuális, Tudomány

A sclerosis multiplexről is sok szó esett a neuroimmunológusok őszi éves kongresszusán, ahol a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is képviseltette magát.

A háromnapos szakmai rendezvényen Fazekasné Dr. Magda Erzsébet ügyvezető titkár és Szántai Anita, az MSMBA elnöke is részt vett.

“Metszéspontok – társszakmák találkozása” – mottóval rendezte meg szeptemberben IX. Kongresszusát a Magyar Neuroimmunológiai Társaság. A siófoki rendezvényen tematikus szekciókban és szimpóziumi keretek között nyílt lehetőség a neuroimmunológia és a társszakmák hazai képviselőinek tanácskozására. Az elméleti és gyakorlati tudást is adó program több pontja érintette a sclerosis multiplex betegséget is.

Az MSMBA évek óta szoros szakmai kapcsolatot ápol a neuroimmunológiai társaság szakembereivel. A neurológusok szakmai cikkekkel, az alapítvány rendezvényein való betegtájékoztató előadásokkal és az SM infóvonal működtetésében való aktív részvétellel is támogatják és segítik a sclerosis multiplexes betegek érdekképviseletét ellátó alapítvány tevékenységét.

A fotón Fazekasné Dr. Magda Erzsébet ügyvezető titkár szerepel.

Scroll to top