Az SM mint krónikus betegség és a pszichés egyensúly megőrzése – hallgassa meg!

2022. február 8. | Aktuális, Életmód, Tudomány

Időről-időre az SM betegeket, a családtagokat és a szakembereket egyaránt érintő témák kerülnek napirendre abban a „digitális rádióadásban”, amelynek felvétele időkötöttség nélkül bárhol, bármikor meghallgatható. A negyedik rész a pszichés egyensúly megőrzésének kihívásaival és lehetőségeivel foglalkozik.

Adatokat találunk arra világviszonylatban, hogy átlagosan 4-ből 1 SM-beteg depresszióban szenved. Egy krónikus betegség nem csak a fizikai egészségi állapotunkra van hatással. Megzavarhatja azt is, hogy mi zajlik a fejünkben. Habár a pszichológiai beteggondozás egyre nagyobb elismertséget nyer, a problémák felismerése és kezelése még mindig nagy kihívást jelent. Az orvosok jól felkészültek lehetnek a betegellátás orvosi-biológiai szempontjait illetően, de a betegség és egészség pszichológiai vonatkozásai sokszor háttérben maradnak.

A témában a beszélgetést dr. Jakab Gáborral (nyitóképünkön), a budapesti Uzsoki utcai kórház vezető neurológus főorvosával dr. Krajczár Edina folytatja a Sanofi Genzyme megbízásából. A beszélgetésben az Uzsoki utcai kórház neurológiájának mindennapi gyakorlata is elhangzik, hogyan dolgoznak a betegek pszichológiai gondozásán.

A podcast sorozat a Sanofi Genzyme vállalat kezdeményezése.

HALLGASSON BELE, HALLGASSA MEG!

MEGHALLGATHATJA IDE (Spotify) vagy IDE (SoundCloud) KATTINTVA IS!

Scroll to top