Önkéntes segítőszolgálat Békés megyében

Békési önkéntesség: 1 év, 16 beteg, 33 önkéntes

2012. szeptember 12. | Közösség

Kisfilm készült az otthonukhoz kötött SM betegek mindennapjainak segítésére 2011-ben megszervezett Békés megyei önkéntes segítőszolgálat tevékenységéről. A Herczegné Szabó Marianna békés megyei SM egyesületi elnök által koordinált program célkitűzése az volt, hogy az önkéntes segítők látogatásaikkal, alkalmanként néhány órás házimunka végzéssel megkönnyítsék a segítségre szoruló és a segítséget igénylő SM betegek mindennapjait. A program keretében [&hellip

Kisfilm készült az otthonukhoz kötött SM betegek mindennapjainak segítésére 2011-ben megszervezett Békés megyei önkéntes segítőszolgálat tevékenységéről.

A Herczegné Szabó Marianna békés megyei SM egyesületi elnök által koordinált program célkitűzése az volt, hogy az önkéntes segítők látogatásaikkal, alkalmanként néhány órás házimunka végzéssel megkönnyítsék a segítségre szoruló és a segítséget igénylő SM betegek mindennapjait.

A program keretében elsőként az önkéntes munkára jelentkező segítők felkészítése történt meg. Az elmúlt 13 hónap folyamán 33 önkéntes csatlakozott be segítőként a programhoz: 10 békés megyei településen, 16 SM beteg mindennapjait segítik változatos tevékenységükkel. A kiszolgáltatott, segítségre szoruló SM betegek látogatásán, a ház körüli munkák, bevásárlás elvégzésén túl, orvoshoz kísérés, gyógymasszírozás, közös beszélgetés is szerepelt az önkéntesek tevékenységeinek körében. Emellett számos közösségépítő, egészségmegőrző programban is szerepet vállaltak a megyei önkéntesek.

A békés megyei programról készült film ide kattintva nézhető meg.
A film nagyobb képfelbontású, letölthető verziója itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek:
Önkéntesek is bekapcsolódnak az otthoni segítségnyújtásba

Scroll to top