Bronzérmes a légfegyveres SM beteg

2012. április 12. | Sorstársak

Az Országos Légfegyveres Bajnokságon mozgássérült kategóriában III. helyezést ért el az esztergomi Béres Jenő Csaba. Az SM beteg férfi évek óta kitartóan edz, a lövészet számára nemcsak hobbi, hanem a koncentrációképességet és a mozgáskoordinációt is segítő rehabilitáció. A sporttevékenységet a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is támogatja. – A sportlövészet nem látványsport: csak aki [&hellip

Az Országos Légfegyveres Bajnokságon mozgássérült kategóriában III. helyezést ért el az esztergomi Béres Jenő Csaba. Az SM beteg férfi évek óta kitartóan edz, a lövészet számára nemcsak hobbi, hanem a koncentrációképességet és a mozgáskoordinációt is segítő rehabilitáció. A sporttevékenységet a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is támogatja.

– A sportlövészet nem látványsport: csak aki a fegyvert fogja, az tudja, micsoda munka kell ahhoz, hogy a céltáblán az átlagos találati arány egy-egy millimétert javuljon – fogalmazott a SejtMag Magazinnak adott egy korábbi interjúban Béres Jenő Csaba. A férfi kezdetben csak hobbiként kezdett lőni egy Szlovákiában vett, kiszuperált légpisztollyal, hogy javítson koncentrációján, s ne engedje mozgás-koordinációját tovább romlani.

– A sportlövészet nekem nagyon sokat segített az önfegyelmem megőrzésében és megerősítésében, ezzel részben önmagam megszervezem a saját rehabilitációmat is. Kevesen vagyunk sportlövők, s bár ehhez a sporthoz nem egyszerű felszerelést, valamint megfelelő helyszínt és edzőt találni, mégis lehetnénk jóval többen is, hiszen ez egy olyan sport, amit 50 évesen sem késő elkezdeni – mondta akkor Béres Jenő Csaba.

Kapcsolódó cikkek:
Gyógyíthatatlanul boldogan
Nem remeg a kéz, ha célra tart: a lövészet segít a koncentrációban

 

Scroll to top