Budapest, Palota SM: barátokként folytatják

2010. március 3. | Közösség

Annak ellenére, hogy a Budapest külvárosában működő Palota SM-es Betegek Egyesülete – miután nem volt, aki átvette volna az elnökséget – a közelmúltban megszűnt, az egykori civil szervezet kemény magjához tartozók továbbra is tartják egymással a kapcsolatot. Czimmermann Márta, az egyesület korábbi vezetője elmondta: a baráti körnek mintegy húsz-huszonöt beteg a tagja, akikkel személyesen, telefonon [&hellip

Annak ellenére, hogy a Budapest külvárosában működő Palota SM-es Betegek Egyesülete – miután nem volt, aki átvette volna az elnökséget – a közelmúltban megszűnt, az egykori civil szervezet kemény magjához tartozók továbbra is tartják egymással a kapcsolatot.


Czimmermann Márta, az egyesület korábbi vezetője elmondta: a baráti körnek mintegy húsz-huszonöt beteg a tagja, akikkel személyesen, telefonon és interneten tartják a kapcsolatot. Segítenek egymásnak a bevásárlásban vagy a mindennapi hivatalos ügyek elintézésében, de igyekeznek eljutni látogatóba a szociális otthonban élő betegtársakhoz is.

Az adventi időszakban is közösen készültek az ünnepekre: jelképes ajándékokat, saját készítésű dísztárgyakat gyűjtöttek össze. Még Fejér megyéből is kaptak ajándékokat egykori fővárosi betegtől, sőta Palota SM megszüntetésétől függetlenül invitálták őket kedvezményes kirándulásra Agárdra – persze immáron nem egyesületi, hanem privát szervezés keretében.

A korábban a rákospalotai körhöz tartozó betegek egy része fontolgatja, hogy a megszűnés miatt csatlakozik valamelyik másik budapesti egyesülethez, s az exelnök is arra biztat mindenkit, hogy ne maradjanak ki a szervezett programokból. Ám ez nem írja felül a korábbi években közösen átélteket, s a kialakult barátságokat.

 

Scroll to top