Budapesti SM Juniális képekben

2013. július 8. | Közösség

Az újabb SM gyógyszerekhez való hozzájutás aktuális nehézségei és kérdései is napirendre kerülnek azon a budapesti rendezvényen, amelyet a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) az országos egyesülettel közösen szervezett. A rendezvényre az ország több részéből is érkeztek SM betegek, akik az előadások meghallgatását követően egy dunai városnézésen is részt vettek. A rendezvényen egy korábban [&hellip

Az újabb SM gyógyszerekhez való hozzájutás aktuális nehézségei és kérdései is napirendre kerülnek azon a budapesti rendezvényen, amelyet a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) az országos egyesülettel közösen szervezett. A rendezvényre az ország több részéből is érkeztek SM betegek, akik az előadások meghallgatását követően egy dunai városnézésen is részt vettek.

A rendezvényen egy korábban az SM betegek körében végzett felmérés tanulságairól előadást tartott Kovácsné dr. Tóth Ágnes, a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) elnöke, a hallgatóságnak az SM terápiákról dr. Jakab Gábor, a fővárosi Uzsoki utcai Kórház neurológus főorvosa adott áttekintést, s egy pódiumbeszélgetés keretében dr. Bencsik Krisztina, a szegedi Neurológiai Klinika egyetemi docense válaszolt Szekszárdi Miklós szerkesztő-újságíró kérdéseire, amelyek nyomán a gyógyszerekkel összefüggésben sok olyan téma napirendre került, amely az SM betegeket és hozzátartozókat foglalkoztatja. Mindezeket követően dr. Mina András betegjogi referens aktuális betegjogi kérdésekkel kapcsolatban igyekezet felvértezni az SM betegeket. A hivatalos programot követően a résztvevőknek alkalmuk nyílt egy dunai hajós városnézésen is részt venni.

A találkozóról készült fotók ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek:
Korszerű kezelésekért küzdenek az SM szervezetek
Túl lassú az új, korszerű gyógyszerek befogadása

 

Scroll to top