Civil szakmai konferencián vett részt az MSMBA delegációja

2023. január 12. | Aktuális, Közösség

A fogyatékkal élők és az önkéntesek világnapjaihoz kapcsolódva rendeztek Szegeden a fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak helyzetére fókuszáló civil konferenciát decemberben.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítványt (MSMBA) Fazekasné Dr. Magda Erzsébet ügyvezető titkár, valamint a szervezet egy önkéntese és egy SM beteg képviselte a rendezvényen.

A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete és a szegedi önkormányzat társszervezésében zajló I. Szegedi Civil Konferenciára csaknem 200 résztvevő regisztrált, akik 174 résztvevő regisztrált, akik 46 civil szervezet képviseletében voltak jelen.

A plenáris szekciók egyikében a fogyatékkal élő emberek kaphattak az életvitelt segítő szakmai és praktikus ismereteket, a másik előadóteremben pedig kifejezetten a civil szervezetek munkatársainak tartottak továbbképzés-jellegű tanácskozást.

Amint az a Multiplex Magazin legutóbbi lapszámában közölt beszámolóból is kiderül: több előadás témája volt az SM. Napirendre került a betegséggel való együttélés, az ellátásszervezési problémák és a közösségi összefogás fontossága is.

Scroll to top