Egy nyár a szörnnyel – regény az SM-ről

2010. május 29. | Aktuális

Fabrizio Sparta a saját és beteg felesége életéből három év történetét írta meg úgy, hogy minden megpróbáltatás és szenvedés ellenére reményt sugall az olvasónak. Azt vallják: szeretettel, családi összefogással megteremthető egy viszonylag normális élet még a fenyegető betegség árnyékában is. Az olasz Fabrizio Sparta Egy nyár a szörnnyel – „Élni, sírni, nevetni a sclerosis multiplexszel” [&hellip

Fabrizio Sparta a saját és beteg felesége életéből három év történetét írta meg úgy, hogy minden megpróbáltatás és szenvedés ellenére reményt sugall az olvasónak. Azt vallják: szeretettel, családi összefogással megteremthető egy viszonylag normális élet még a fenyegető betegség árnyékában is.

Az olasz Fabrizio Sparta Egy nyár a szörnnyel – „Élni, sírni, nevetni a sclerosis multiplexszel” című regényének lapjain egy fiatal pár története elevenedik meg, a könyv azt sugallja: mindig van kiút és remény. Az írás egy szerelem története, amit a „szörny” felfedezésének fájdalma fűszerez, amellyel együtt kell élni, folytatni a hétköznapokat munka, barátság, kalandok, gondtalanság közepette. Mindez enyhe iróniával elbeszélve, derűsen, mosolyogva. A remény vezette a főszereplőket a betegség felfedezésének első fázisától, a depressziótól addig, amíg újra megtalálták az élethez vezető utat.

A regény Olaszországban a 2008-as első megjelenése óta már a kilencedik kiadásnál tart, a művet idehaza a Medicina Kiadó jelentette meg. A szerző és felesége sok közönségtalálkozón vesznek részt, s járják a középiskolákat is, hogy felhívják a figyelmet a betegségre. Azt tartják: az író-olvasó találkozók azért is fontosak, mert nem csak az SM beteg emberek és családtagjaik meríthetnek erőt a történetből, hanem hasonló élethelyzetben lévő más családok is.

A kötet sajtóbemutatója június 1-jén lesz Budapesten, az Olasz Kultúrintézetben (VIII. kerület, Bródy Sándor u. 8.) . Június 3-án 14 órakor az SM Budapest Egyesület székhelyén (III. kerület, San Marco u. 76.) várják az érdeklődőket. A könyvhét keretében június 4-én 15 és 17 óra között a budapesti Vörösmarty téren, a könyvkiadó standja előtt lehet találkozni a szerzővel és feleségével, június 5-én szombaton pedig ugyanott 13-tól 15 óráig dedikálnak.

Scroll to top