Európai NMO tudatossági hónap – kreatív betegeket keresnek

2022. március 17. | Aktuális, Sorstársak

Képzeld el az életemet NMO-val! címmel figyelemfelkeltő nemzetközi kampányban való részvételre ösztönzik a hazai neuromyelitis optica-s (NMO-s) betegeket is.

A kampányt szervező amerikai székhelyű Sumaira Alapítvány célkitűzése, hogy világszerte ismertebbé tegye a neuromyelitis optica (NMO vagy Devic-szindróma) betegséget, támogassa a betegközösségek létrejöttét és adományokat gyűjtsön a gyógymód megtalálását célzó kutatások támogatására.

Az alapítvány március folyamán arra ösztönzi az európai NMO-s betegeket, hogy mutassák meg magukat, osszák meg másokkal azt, miként befolyásolta az életüket a betegség, s hogyan tudnak a diagnózis ellenére is a lehető legteljesebb életet élni. A szervezők arra buzdítanak: az érintettek saját alkotásaikat – legyen az akár festmény, vers, szobor, zene, tánc, Tik-tok videó, Intstagram történet – töltsék fel az internetre, osszák meg szélesebb közösséggel is. A beküldött pályaműveket – magyar nyelven is elkészíthetők az alkotások, bemutatkozások – az alapítvány hivatalos weboldalán osztják meg, ahol bárki képet kaphat arról, hogyan élnek szerte a világon az NMO-s betegek.

Az alapítvány és a kampány hivatalos felhívása (angol nyelven) az alábbi linken érhető el:

European NMO Awareness Month

Scroll to top