Európai rehabilitációs továbbképzés

2011. április 10. | Tudomány

Az életkilátások, az életminőség javítása és a rehabilitáció összefüggései kerülnek fókuszba a május közepén a finnországi Turkuban zajló, az Európai SM Centrumok Hálózatának (RIMS) 2011-es kongresszusán. A májusi szakmai eszmecserén a RIMS-hez 2010-ben csatlakozott Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) küldötte is részt vesz. A kétnapos angol nyelvű továbbképzésen többek között taglalják a fizioterápiák nehézségeit, [&hellip

Az életkilátások, az életminőség javítása és a rehabilitáció összefüggései kerülnek fókuszba a május közepén a finnországi Turkuban zajló, az Európai SM Centrumok Hálózatának (RIMS) 2011-es kongresszusán. A májusi szakmai eszmecserén a RIMS-hez 2010-ben csatlakozott Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) küldötte is részt vesz.

A kétnapos angol nyelvű továbbképzésen többek között taglalják a fizioterápiák nehézségeit, szó lesz a testtartás javításának és a fizikai aktivitás növelésének lehetőségeiről, a terheléses terápiák hatásáról, a szakemberek által kidolgozott legújabb módszertani ajánlásokról. A RIMS hagyományait követve külön szekció foglalkozik majd a pszichológia és a neuropszichológia szerepével, a betegegyüttműködés és a betegoktatás kihívásaival. A húsz országra kiterjedő nemzetközi hálózat célja, hogy az SM kutatásának és rehabilitációjának fejlődése érdekében ösztönözze az európai szakemberek tapasztalatcseréjét és együttműködését, hogy azok minél több, saját hazai viszonyaik közé is átültethető rehabilitációs és kutatási jó gyakorlattal ismerkedjenek meg.

 

Scroll to top