Feltöltötték a gyulai SM Adománybolt készleteit

2018. november 30. | Aktuális, Közösség

Nagy szállítmány érkezett a gyulai SM Adományboltba: az egyik nagy gyógyszercég munkatársai összefogtak, magánemberként szerveztek közös gyűjtést.

Az akció keretében a cég nem vállalatként támogatta a gyulai SM Adományboltot, hanem a cég munkatársai fogtak össze, hogy minél több hasznos használati eszközt gyűjtsenek össze. Amint Szücs Lívia, a Roche (Magyarország) Kft. kommunikációs menedzsere elmondta, a vállat dolgozói közül mintegy harmincan járultak hozzá ahhoz, hogy közösen feltöltsék a gyulai SM Adománybolt polcait. Egy héten át várták a felajánlásokat, amelyeket egy szállítmányban juttattak el Gyulára. Ruhák, cipők, táskák, sportfelszerelés, értékes konyhai és szórakoztatóelektronikai műszaki cikkek, gyerekjátékok egyaránt kerültek a csomagba.

Herczegné Szabó Marianna, a gyulai SM Adományboltot alapító és működtető Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke kiemelte: az üzletben folyamatosan fogadják a felajánlásokat, az értékesítésből befolyó összeget a betegszervezet a térségben élő SM betegek javára használja fel. Rendszeresen szerveznek programokat, jelentetnek meg kiadványokat, otthoni gondozási és rehabilitációs segítségnyújtásnak is részesei, önkénteseket koordinálnak, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát. Szerepvállalásuk országos szintű, mert az egyesület a kiadója a Multiplex Magazinnak, amelyet országszerte eljuttatnak a betegszervezetekhez és a neurológiákra, 2019-ben pedig Gyulán szervezik meg az Országos SM Napot is.

– A Roche, mint vállalat is elkötelezett partnerünk programjaink megvalósításában, de most, a munkatársak összefogása nagyon fontos üzenetet hordoz számunkra, s bízunk benne más nagyvállalatok számára is követendő példát mutatnak. A kezdeményezés értékét ugyanis az emeli, hogy ezúttal nem céges adományozásról döntöttek, hanem a vállalat dolgozói magánemberként, saját javaikból küldtek Gyulára, hogy segítsenek – fogalmazott Herczegné Szabó Marianna.

Scroll to top