Felújítanák a miskolci SM irodát

2020. június 16. | Aktuális, Közösség

Elsősorban a miskolci Park utcai központjuk felújításához és fenntartásához kér segítséget az Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület. A körzet önkormányzati képviselője támogatásáról biztosította őket.

Amint a Minap.hu portál cikkéből kiderül, a minap újra összegyűlhettek a miskolci, megyei sclerosis multiplexes betegek. Ezúttal gyógyászati segédeszközöket írathattak maguknak, sorban állás nélkül.

Az egyesületet 1989-ben alapították, jelenleg több mint 150 tagja van. A Park utcai helyiséget bérlik, ami évente 7-800 ezer forintba kerül nekik. Az éves tagdíjakból ezt nem tudják fedezni. Nagyné Siraky Szilvia egyesületi elnök hangsúlyozta, nagy szükségük van minden támogatásra. – Fel kellene újítani a berendezéseket is, vagy újakat vásárolni. És a bérleti díjat is fedeznünk kell közben valamiből – tette hozzá.

Nem győzte ecsetelni, milyen fontos tagjaik számára, hogy együtt tudnak lenni, egy helyen. – Mindenben segítjük egymást. Rengeteget jelent, hogy itt közösen ki tudunk kapcsolódni, de a maihoz hasonló programjainkat is ide, ebbe az alig több mint 80 négyzetméteres irodába szoktuk szervezni.

– Együtt valóban sokkal könnyebb – hangsúlyozta Tóth József Sándor egyesületi tag is. – Egy-egy ilyen esemény igazi lelki felüdülés. Közös tornákat szervezünk, de sportrendezvényekre is eljárunk. Elindultunk például a Vivicittán, és végig is gyalogoltunk.

Az egyesületet támogatásáról biztosította a körzet önkormányzati képviselője. Hegedűs Andrea (Velünk a Város) elmondta, barátai meghívására látogatott el a mostani programra. – Kíváncsi voltam a munkájukra, a hétköznapjaikra, és hogy az egyesület tagjainak mire van szükségük.

Hozzátette, önkormányzati képviselői kerete terhére minden évben segíteni szeretné az egyesületet – és a támogatásra biztatott minden miskolcit is.

Az egyesületi vezetők részéről elhangzott: sok fiatal SM beteg van, akik nem tudnak róluk. – Pedig számukra is fontos lenne, hogy eljárjanak közénk, hiszen sok területen tudjuk segíteni őket: vannak torna, masszázs és rehabilitációs programjaink is. De például jogi tanácsokkal is tudunk segíteni.

Fotó: Minap.hu / Végh Csaba

Scroll to top