Gyűjtenek és erőt adnak az SM beteg fiatalembernek

2015. november 23. | Sorstársak

Újra mer hinni a csodákban a 41 éves SM beteg Várkonyi Balázs: a férfi életének jobbá tételéért fogott össze egy Facebook-csoport…

Amint a Bors Online riportjából kiderül, Várkonyi Balázs élete 1998-ban tört ketté. Az akkor 24 éves fiatalembert pár hónap elteltével két óriási csapás is érte. Meghalt az édesanyja, majd kiderült, hogy a jelenleg gyógyíthatatlannak számító szklerózis multiplexben szenved. Az akkor még életerős férfi egyszer csak azt vette észre, hogy kettős látása és egyensúlyzavara van. Azonnal orvoshoz ment, aki pár vizsgálat után közölte vele a sokkoló diagnózist.

– Pokoli pillanat volt, soha nem felejtem el, amikor az orvos elmondta, mi a bajom és milyenek az életkilátásaim. Szörnyű volt hallani, hogy szép lassan teljesen leépülök, majd meghalok. Vettem egy nagy levegőt, és úgy döntöttem, hogy szembeszállok a betegséggel, és úgy élek, amíg csak lehet, mintha egészséges lennék. Kimentem Angliába, és több mint tíz évig külföldön dolgoztam. 2014-ben azonban haza kellett jönnöm, mert egészségileg nagyon rossz állapotba kerültem – idézi fel Várkonyi Balázs.

A férfi Bogátra került, egy gyönyörű kastélyba, amelyet évtizedek óta szociális intézményként használnak.

– Sajnos nagyon rosszak az anyagi körülményeim, ez a betegség pedig irtózatosan drága. Hálát adok a jóistennek, hogy olyan segítőket hozott az utamba, akik szinte minden gondolatomat lesik. A Facebookon pénzt gyűjtenek a vitaminjaimra, a természetgyógyászra, gyakorlatilag mindenre, amire szükségem van. A legjobban mégis az esik, hogy időről időre meglátogatnak, így soha nem érzem magam egyedül. Amióta ők vannak, újra hiszek az életben, és hogy van értelme reggel kinyitni a szemem – sírja el magát Balázs, akinek Facebook-csoportja ide kattintva érhető el.

Forrás és fotó: Bors Online

Scroll to top