Hatvanban is szövetkeztek a kirekesztés ellen

2014. május 27. | Aktuális

A sclerosis multiplex betegségre hívták fel a figyelmet Hatvanban. A Szőjük meg együtt közös szőttesünket rendezvényen közel ötvenen vettek részt, hogy az SM betegek elfogadásáért küzdjenek. A Szőjük meg együtt közös szőttesünket rendezvényen a sclerosis multiplex betegségre hívták fel a figyelmet a szervezők. Egészségesek és betegek közösen álltak ki egymásért. – Ez a nap a [&hellip

A sclerosis multiplex betegségre hívták fel a figyelmet Hatvanban. A Szőjük meg együtt közös szőttesünket rendezvényen közel ötvenen vettek részt, hogy az SM betegek elfogadásáért küzdjenek.

A Szőjük meg együtt közös szőttesünket rendezvényen a sclerosis multiplex betegségre hívták fel a figyelmet a szervezők. Egészségesek és betegek közösen álltak ki egymásért. – Ez a nap a toleranciáról, egymás elfogadásáról szól. Ez számunkra nagyon fontos, hiszen egyre több SM beteget diagnosztizálnak az országban. Ráadásul sok fiatal is van, a korábbi évek tapasztalata az volt, hogy 20-40 év között jelentkeznek a betegség első tünetei, de most már egyre több tizenévesnél is. Szeretnénk, ha lakosság egyre jobban ismerné ezt a betegséget és elfogadnának minket az emberek – emelte ki Nagyné Siraky Szilvia, az Észak- Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke.

Amint arról a hatvanonline.hu cikke beszámolt, a nemrég felújított kastély udvarán tartott rendezvényt Szabó Zsolt, Hatvan polgármestere nyitotta meg, aki az SM betegek élethez való pozitív hozzáállását méltatta. – Mindenkinek megvan a maga keresztje, van, aki kívül és van, aki belül viseli azt. Az a nagydolog, ha valaki ezt tudja mosolyogva viselni. Ennek az egyesületnek a tagjai a sok negatív tapasztalat után is tudnak jókedvűek lenni, egymásra és a környezetükre is mosolyogva nézni. Azt hiszem ez a legfontosabb – mondta Szabó Zsolt.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az SM betegségre és arra, hogy ha egy ilyen beteg rosszul lesz az úton, senki ne nézzen rá ferde szemmel, inkább segítsen rajta.

A hatvani rendezvény az országos kezdeményezés része, amelyről további részleteket ide kattintva olvashat.

 

Scroll to top