Hogyan óvható az agy egészsége? – hallgassa meg bármikor, bárhol!

2021. június 23. | Tudomány

Új sorozat indult útjára: időről-időre az SM betegeket, a családtagokat és a szakembereket egyaránt érintő témák kerülnek napirendre abban a „digitális rádióadásban”, amelynek felvétele időkötöttség nélkül bárhol, bármikor meghallgatható.

Miért került az agy az érdeklődés középpontjába? Hogyan lehet leginkább megőrizni az agy egészségét? Ezeket a kérdéseket járja körbe az első adás szakértő vendégével, dr. Mátyás Klotilddal, az egri Markhot Ferenc Kórház neurológusával, az SM centrum főorvosával (felső képünkön). A beszélgetést Bartók Gábor, a kezdeményezést jegyző Sanofi Genzyme vállalat sclerosis multiplex szakértője vezeti.

Bartók Gábor

Bartók Gábor

– Ezen az új, innovatív csatornán aktuális, az érdeklődés középpontjában lévő témaköröket fogunk megvitatni az SM-mel és a neurológiával foglalkozó egészségügyi szakértők társaságában. A podcast kommunikációs formátumot választva szeretnénk kiváló minőségű adásokat létrehozni, és bízunk benne, hogy a célközönség a még oly zsúfolt napirendjében is helyet fog találni annak, hogy meghallgasson bennünket. A podcast olyan testre szabható csatorna, amelyet akár ingázás, utazás vagy ebéd közben, netán pihenőidőben is meg lehet hallgatni, így reményeink szerint azokhoz az egészségügyi szakemberekhez is tudunk szólni, akik nagyon nehezen tudnak időt szakítani a szakmai újdonságok befogadására – fogalmaz Bartók Gábor.

– Az első öt adásban öt olyan témakört szerepeltetünk, amelyek jelenleg sokat foglalkoztatják a sclerosis multiplex és a neurológia világát. Az agy és az agy egészsége minden adásban fontos szerepet kap, ehhez szorosan kapcsolódnak az SM-re vonatkozó új eredmények. Szeretnénk új megközelítési módokat felvetni és megvitatni az agy megértésének fontossága kapcsán, ezek ugyanis új utakat jelenthetnek az SM jövőbeni kezelésében – ígéri Bartók Gábor. Ugyan a podcastokat a Sanofi Genzyme gyógyszercég adja közre, hangsúlyos célkitűzés: az adásokban nem említenek konkrét SM kezeléseket.

HALLGASSON BELE, HALLGASSA MEG!

MEGHALLGATHATJA IDE (Spotify) vagy IDE (SoundCloud) KATTINTVA IS!

Scroll to top