Húsz évesek az első civil egyesületek

2010. március 5. | Közösség

A legnagyobb szlovákiai SM egyesület 2010 tavaszán ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, s több régióbeli országban ugyancsak két évtizedes múltra tekintenek vissza a betegszervezetek. Pisecna Katalin alelnöktől megtudtuk, április 7. és 9. között  Turčianske Teplice városában tartják ünnepi találkozójukat: a hivatalos köz-gyűlésen az eddigi eredmények és a jövőbeli tervek számbavételén túl kikapcsolódást nyújtó programokat is szerveznek. [&hellip

A legnagyobb szlovákiai SM egyesület 2010 tavaszán ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, s több régióbeli országban ugyancsak két évtizedes múltra tekintenek vissza a betegszervezetek.

Pisecna Katalin alelnöktől megtudtuk, április 7. és 9. között  Turčianske Teplice városában tartják ünnepi találkozójukat: a hivatalos köz-gyűlésen az eddigi eredmények és a jövőbeli tervek számbavételén túl kikapcsolódást nyújtó programokat is szerveznek. A jubileumra saját tagjaik mellett meghívják együttműködő partnereiket, közöttük a külföldi SM betegek képviselőit is. Nemcsak Szlovákiában, hanem Lengyelországban is két évtizedes múltra tekint vissza az SM-es betegek mozgalma, az előzetes információk szerint ott is jubileumi rendezvényre készülnek. Idehaza a Magyar SM Társaság a közelmúltban ünnepelte kerek évfordulóját. Az egybeesés nem véletlen, hiszen Kelet-Közép-Európában a szocialista blokk összeomlása után kezdtek kibontakozni a civil szervezetek, közöttük a különféle betegségek érdekképviseletei is: a Magyar Rákellenes Ligát vagy a Rákbetegek Országos Szövetségét ugyancsak a rendszerváltást követő évben alakították meg.

Scroll to top