Ingyenes téli ruhatár a gyulai SM Adományboltból

2018. november 20. | Aktuális, Címlap, Kiemelt, Közösség

Szeretet szombat elnevezéssel hirdetett adománybörzét a gyulai piactéren található SM Adományboltot működtető Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.

Amint arról a beol.hu internetes hírportál riportja beszámolt, bárki a kedvére és ingyenesen válogathatta össze a téli ruhatárát, meleg kabátot, sapkát, sálat, kesztyűt, cipőt, csizmát egyaránt hazavihettek az érdeklődők.

– Közeledik a karácsony és jönnek a hidegek, egyebek mellett ezért is döntöttünk úgy, hogy életre hívjuk a Szeretet szombatot – idézi a hírportál cikke a program hátteréről nyilatkozó Baracsi Istvánnét, az SM Adománybolt vezetőjét. – Azt is tudni kell, hogy rengeteg adományt kapunk, amit mi is szeretnénk továbbadni a rászorulóknak.

A Szeretet szombaton tehát minden ruhát ingyen lehetett megkapni. Így az arra rászorulók teljes téli ruhatárukat beszerezhették az SM Adománybolt akciójában. A szervezők nem szabtak limitet, mindenki annyi darabot választhatott, amennyire szüksége volt.

Az SM Adománybolt csaknem 5 éve, 2014 februárja óta üzemel a gyulai piac területén. A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete által működtetett üzlet az oda eljuttatott adományokból építette fel árukészletét. Folyamatosan fogadják a felajánlásokat, a sok adakozó szándékú felajánlónak és az üzlet egyre nagyobb ismertségének köszönhetően adományozóként és vásárlóként is sokan felkeresik őket. Az üzlet bevételét a megyei SM betegek támogatására fordítják.

Scroll to top