Ismerkednek az SM betegek a centrummal

2012. július 25. | Közösség

A nyíregyházi SM centrumban zajló 67 millió forint összértékű beruházás műszaki átadását követően fővárosi és győri SM szervezetek képviselői jártak a kibővített intézményben, hogy az új szolgáltatásokkal ismerkedjenek. A nyíregyházi beruházás egyik alapvető célja, hogy az elmúlt évek gyakorlatától eltérően ne csak a térségben élők, hanem az országból minél több SM beteg részese lehessen a [&hellip

A nyíregyházi SM centrumban zajló 67 millió forint összértékű beruházás műszaki átadását követően fővárosi és győri SM szervezetek képviselői jártak a kibővített intézményben, hogy az új szolgáltatásokkal ismerkedjenek.

A nyíregyházi beruházás egyik alapvető célja, hogy az elmúlt évek gyakorlatától eltérően ne csak a térségben élők, hanem az országból minél több SM beteg részese lehessen a rehabilitációs szolgáltatásoknak. Ugyan ennek még az anyagi és a szakmai feltételeit elő kell teremteni, ám a centrumban addig is igyekeznek minél több érintettel megismertetni a központban már most is folyó munkát és lehetőségeket. Ennek jegyében a közelmúltban Nyíregyházán jártak a budapesti SMile Egyesület és a győri SMesély Egyesület képviselői is.

Amint arról Kovácsné dr. Tóth Ágnes, a győri egyesület vezetője beszámolt, nemcsak végigjárták az intézetet, de a kezelőhelyiségekben részesei lehettek a különböző fizioterápiás kezeléseknek, kipróbálták a mágnesterápiás matracot, a chi gépet és gyógymasszázsban is részesültek. Tapasztalataik alapján a programon résztvevők egyetértettek abban, hogy szívesen töltenének hosszabb időt is Nyíregyházán és szeretnének részesei lenni az SM centrum kezeléseinek.

Hasonlóan foglalt állást Gál Gabriella, a SMile Egyesület elnöke is. Elmondta: a betegtársakat is tájékoztatta tapasztalatairól és a jövőbeni kilátásokról. Az év eleje óta futó budapesti SM önkéntes programot az Ökumenikus Segélyszolgálat égisze alatt koordináló Brogli Edit is ott volt Nyíregyházán, majd tájékoztatta a remélt majdani lehetőségekről az önkénteseket, rajtuk keresztül pedig az SM betegeket, akikkel kapcsolatban állnak.

Kapcsolódó cikkek:
Műszaki átadás Nyíregyházán
Fájdalomcsillapító kezelések Nyíregyházán
Kibővülhet az SM centrum: 67 milliós fejlesztés Nyíregyházán
Fő cél: Magyarországnak legyen valódi SM rehabilitációs központja

 

Scroll to top