Kecskemét készül az országos SM napra

2010. augusztus 31. | Közösség

A helyi televízió is beszámolt arról, hogy a legtöbb SM beteget megmozgató éves találkozóra készül Kecskemét. A sclerosis multiplexes betegek, a szakma és civil egyesületeik szeptember 5-én találkoznak a városban. A megyei kórház gondozójába 150-200 beteg jár, a hétvégi SM Napra a környező országokból is érkeznek sorstársak. Kiemelten fontosak azok a fórumok, ahol a betegek [&hellip

A helyi televízió is beszámolt arról, hogy a legtöbb SM beteget megmozgató éves találkozóra készül Kecskemét. A sclerosis multiplexes betegek, a szakma és civil egyesületeik szeptember 5-én találkoznak a városban. A megyei kórház gondozójába 150-200 beteg jár, a hétvégi SM Napra a környező országokból is érkeznek sorstársak.

Kiemelten fontosak azok a fórumok, ahol a betegek egymással is tudnak beszélni. Ilyenek az SM klubok, amelyek a dél-alföldi régióban jól szervezetten működnek; s ilyen lesz az Országos SM Nap is szeptember 5-én. Az orvosi konferenciával egybekötött civil találkozón az újabb kezelési módszerek mellett olyan témák is előkerülnek, mint a gyógyíthatatlan betegek családtervezése és szexuális élete.

– A családnak minden segítséget meg kell adni; mindazt, ami a mindennapi ellátáshoz szükséges. Ezek a segédeszközök, a rendszeres gondozás, s ha bármi problémájuk van, tudjanak kihez fordulni – fogalmazott dr. Jobbágy Zita, a kecskeméti kórház neurológus szakorvosa.

A tudósítás a Kecskeméti Városi Televízió honlapján látható.

Kapcsolódó cikkek:
A kecskeméti nemzetközi SM betegtalálkozó programja
Kecskemétre tartanak az SM betegek szeptemberben
SM Világnap: mi várhat a betegekre?

 

Scroll to top