Kecskemétre tartanak az SM betegek szeptemberben

2010. július 12. | Aktuális

Tabutémának számító témák az előadások napirendjén, közösségi és szórakoztató programok egyaránt várják az SM betegeket szeptember 5-én vasárnap Kecskeméten, az országos SM napon. Szexualitás, családalapítás, gyermeknevelés sclerosis multiplexes betegként – néhány téma a szeptember 5-i SM nap tervezett előadásaiból. A tudományos programban részletesen foglalkoznak az állandósuló fáradtsággal, s mérséklésének lehetőségeivel, de a betegség kezelését befolyásoló [&hellip

Tabutémának számító témák az előadások napirendjén, közösségi és szórakoztató programok egyaránt várják az SM betegeket szeptember 5-én vasárnap Kecskeméten, az országos SM napon.

Szexualitás, családalapítás, gyermeknevelés sclerosis multiplexes betegként – néhány téma a szeptember 5-i SM nap tervezett előadásaiból. A tudományos programban részletesen foglalkoznak az állandósuló fáradtsággal, s mérséklésének lehetőségeivel, de a betegség kezelését befolyásoló legújabb terápiás eredményekről, már elérhető, s küszöbön álló gyógyszerekről, például a tablettás kezelésről is első kézből kapnak információkat a résztvevő betegek. A szervezők több elismert neurológus szakorvos részvételére számítanak, mivel szeptember 4-én, a betegtalálkozó előtti napon az országos egyesület mellett dolgozó Orvos Tanácsadó Testület is ülésezik.

Sok száz résztvevőt várnak, ezért a rendezvénynek az Izsáki úton lévő GAMF főiskolai tornacsarnok ad otthont. Bíznak abban, hogy mivel – a korábbi vendéglátó városoktól, Szegedről és Gyulától eltérően – Kecskemét csaknem az ország földrajzi középpontjában helyezkedik el, sok vidéken élő és budapesti beteg is rászánja magát a részvételre, s élni fog a közös kirándulás, valamint a többiekkel való találkozás lehetőségével. A külföldi partnerszervezetek képviselőit is vendégül látó SM nap természetesen nemcsak az ismeretterjesztésről szól, a hagyományokhoz híven kulturális programokat, zenés előadást is terveznek a résztvevők szórakoztatására, akiket ebédre is invitálnak, s figyelmükbe ajánlják a hangulatos kecskeméti belváros megismerését, amihez a tervek szerint városnéző busz áll majd rendelkezésre.

 

Scroll to top