Kerekesszékkel a foci VB-re

2018. július 1. | Sorstársak

Argentínából Oroszországig utazott az a sclerosis multiplex betegséggel élő nő, aki fiaként tekint a dél-amerikai sztárfocista Messire. A valódi fiával utazó nő nem ismer lehetetlent: ha kell, a fia emeli ki a székből, hogy lássa a meccset.

Amint arról a HVG.hu beszámolt, Nora Espector annyira nagy rajongója Messinek, hogy Oroszországba is elutazott a kedvéért – ez önmagában talán még nem hír, de a nő sclerosis multiplexben szenved, és csak kerekesszékben tud közlekedni. A fia kísérte el a nagy útra.

Amint a cikkből kiderül, a foci az egész családban nagy becsben van: Nora Espector apja a Boca Juniorsnál dolgozott, és rendszeresen elvitte lányát a csapat meccseire. De Nora Espector mindenekelőtt Messit imádja, azért is, mert a fia épp annyi idős, mint az ötszörös aranylabdás. Csodálja elképesztő képességei és teljesítménye ellenére máig megmaradt szerénységét.

Az asszony nagyon készült: még orosz nyelvleckéket is vett odahaza, a cirill betűket is el tudja olvasni. Egyébként az asszony és fia is a turizmusban dolgozik Patagóniában. Dicsérik a világbajnokság szervezését, s hogy a stadionokban külön helyet tartanak fenn a kerekesszékkel érkezőknek. Bonyodalom persze akad, hiszen amikor az emberek felállnak, a kerekesszékesek nem látnak semmit. Erre fia válasza: “nem baj, felemelem anyut, semmi nem állíthat meg bennünket, leküzdünk minden nehézséget”. És mi van, ha valaki negatív színben beszél Messiről Nora Espector előtt? “Senki nem beszélhet csúnyán róla a jelenlétemben! A gyerekeimmel senki sem szórakozhat!” – jelenti ki az asszony.

Scroll to top