Kézműves vásár, SM-bazár, zsibvásár Szegeden

2018. február 14. | Aktuális, Sorstársak

Sokan ismerik már a szegedi sclerosis multiplexes betegek által készített kézműves alkotásokat, használati tárgyakat. A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének tagjai fölöslegessé vált tárgyak és különböző anyagok újrahasznosításával kísérleteznek alkotóműhelyükben.

Érdekes folyamat, mert miközben kigondoljuk, miből mit lehet készíteni, mit hogyan lehet megmenteni és kreatívan újrahasznosítani, önmagunkat is hasznossá tesszük, új értékeket teremtünk. Többnyire kreatívabbak is leszünk, sőt még a kezeink, finommozgásaink is fejlődnek. Ez számunkra egy terápia – fogalmaznak Facebook oldalukon az egyesület tagjai.

A februári szegedi SM-bazáron – kézműves vásáron és kiállításon megmutatják alkotásaikat azoknak, akik már ismerik őket és a szervezők abban is bíznak, hogy új érdeklődőkkel is találkoznak.
A program különlegessége, hogy sok olyan alkotást is bemutatnak, amiket gyerekekkel, fiatalokkal, alkalmanként autista és értelmileg akadályozott fiatalokkal közösen készítettek. A zsibvásár látogatói a termékek megvásárlásával a fogyatékkal élő alkotók rehabilitációját és foglalkoztatását támogatják.

A program helyszíne és időpontja:
2018. február 17. szombat 10-13 óra között
Megálló – Tarján felett az ég közösségi ház (6723 Szeged, Budapesti krt. 23.)

Scroll to top