Koronavírus – visszajelzést kérnek az SM kezelőorvosok!

2021. február 24. | Aktuális

Ön SM betegként átesett a koronavírus-fertőzésen? Esetleg már megkapta a vírus elleni védőoltást? Jelezze neurológus kezelőorvosának, sokat segíthet vele!

A sclerosis multiplexes betegek ellátását és gondozását végző neurológus szakorvosok arra kérik pácienseiket: jelezzék feléjük, ha átestek a megbetegedésen vagy már megkapták a vírus elleni vakcinát. A szakemberek a COVID-19 fertőzésen átesett páciensek adatait és tapasztalatait annak érdekében gyűjtik, hogy minél pontosabb képet alkothassanak arról, milyen terheket ró a fertőzés, illetve a megbetegedés a sclerosis multiplexszel élőkre.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is arra biztatja a sorstársakat: visszajelzésükkel támogassák a szakemberek munkáját. A jelzésnek nincs formalizált módja, az érintettek a kezelőorvosukkal megszokott csatornák valamelyikén (telefon, email, postai levél) tájékoztathatják orvosukat. A szakorvosok a visszajelzéseket anonimizálva, azaz nem személyhez köthető formában dolgozzák fel.

Scroll to top