Magyar-szerb együttműködési megállapodás

2010. szeptember 8. | Közösség

A 2010. szeptemberi kecskeméti betegtalálkozó egyben egy nemzetközi fórumnak is keretet adott: szlovák és cseh betegek is ott voltak a seregszemlén, az MSMBA a nemzetközi szerepvállalás keretében pedig együttműködési megállapodást kötött a szerbiai Óbecsei SM Egyesülettel. Az óbecsei részről Hegedűs László egyesületi elnök, a magyar fél oldaláról pedig dr. Kelemenné Szántai Anita, az MSMBA elnöke [&hellip

A 2010. szeptemberi kecskeméti betegtalálkozó egyben egy nemzetközi fórumnak is keretet adott: szlovák és cseh betegek is ott voltak a seregszemlén, az MSMBA a nemzetközi szerepvállalás keretében pedig együttműködési megállapodást kötött a szerbiai Óbecsei SM Egyesülettel.

Az óbecsei részről Hegedűs László egyesületi elnök, a magyar fél oldaláról pedig dr. Kelemenné Szántai Anita, az MSMBA elnöke és Nadabánné Benyik Éva ügyvezető titkár által aláírt együttműködési megállapodás 6 pontban foglalja össze a főbb célkitűzéseket.

1. Hosszú távú együttműködésre törekednek, amely keretén belül folyamatosan tartják a kapcsolatot, hogy biztosítsák a kétirányú információáramlást és kommunikációt.

2. Cserelátogatásokat szerveznek, hogy a kibővített sorstársközösséggel hozzájáruljanak az SM betegek elszigeteltségének csökkentéséhez.

3. Folyamatosan figyelemmel kísérik a kétoldalú és nemzetközi pályázati lehetőségeket annak érdekében, hogy az együttműködésnek, a kapcsolattartásnak anyagi hátterét megteremtsék, közös szakmai továbbképzések és konferenciák szervezésével hozzájárulhassanak a betegek és civil segítőik, orvosaik, ápolóik tájékozottságának növeléséhez.

4. Szakmai programokat szerveznek, hogy megismerjenek, s elsajátítsanak új rehabilitációs gyakorlatokat és módszereket, amelyekkel ki-ki elősegítheti saját betegei állapotának fenntartását, javítását.

5. Helyi, országos és nemzetközi szinten is közösen lépnek fel az SM betegek és civil szervezeteik hatékonyabb érdekérvényesítése érdekében.

6. Közösen és egymástól függetlenül is keresik annak lehetőségét, hogy a nemzetközi együttműködést minél inkább ki lehessen szélesíteni, abba új partnerországokat bevonni.

Kapcsolódó cikkek:
Partnerség és kooperáció
Kecskemét vált az SM fővárosává egy napra
A kecskeméti nemzetközi SM betegtalálkozó programja

Scroll to top