Még több igény lenne az otthoni segítségre

2018. szeptember 30. | Aktuális, Közösség

Folyamatosan segítik az SM betegeket azokban a megyékben, ahol pályázati támogatás révén sikerült forrást nyerni az érintettek otthonában nyújtott gondozási, szociális és fizioterápiás szolgáltatásokra. Igény több helyen is lenne a segítségnyújtásra.

Amint azt korábban hírül adtuk, 2018. július 1-től hat megye helyi SM egyesületének bevonásával valósítják meg azt a programot, amelynek egyik kiemelt célja az SM betegséggel élők számára saját otthonukban elérhetővé tenni szociális és rehabilitációs szolgáltatásokat.

– A pályázatban előzetesen vállalt beteglétszámhoz képest túljelentkezést tapasztaltunk, ami azt jelzi, hogy az SM betegeknek nagyobb létszámban és folyamatosan lenne szükségük a mostanihoz hasonló támogató szolgálatra. Sok olyan SM beteget is sikerült felkeresni, akik állapotuk miatt nem tudnak kimozdulni otthonukból, ők most a fizikális és a mentális segítségnyújtás révén megtapasztalhatják, hogy a civil közösség nem hagyja magukra őket problémáikkal – fogalmaz szeptember havi beszámolójában Fazekasné dr. Magda Erzsébet programmenedzser. Hozzáteszi: a projekt a vállalt ütemtervnek és cselekvési tervnek megfelelően halad. A program hozzájárul ahhoz is, hogy tovább erősödjön a civilek szerepe a társadalmi és szociális feladatok elvégzésében, a betegek részéről megnyilvánuló igény pedig visszaigazolja az egyesületek munkájának fontosságát.

A FOF2018/56 számon futó program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, lebonyolítója a Magyar Sclerosis Multiplex EMMIBetegekért Alapítvány. Békés, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tudtak bevonni betegeket a segítő szolgáltatásokba.

Scroll to top