SejtMag Magazin 2011. ősz

Megjelent a SejtMag Magazin 2011. őszi lapszáma

2011. október 18. | Aktuális

A SejtMag Magazin őszi lapszámában részletes összefoglaló olvasható a szeptemberi debreceni SM Napról, a betegeket és családjaikat érintő tudományos, civil és közösségi hírekről. “Már-már neurológiai szakmai konferenciának is beillett volna a szeptember első hétvégéjén Debrecenben megtartott Országos SM Nap: a betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosok sora készült fel ugyanis előadással, kutatási beszámolóval” – indul a [&hellip

SejtMag Magazin 2011. őszA SejtMag Magazin őszi lapszámában részletes összefoglaló olvasható a szeptemberi debreceni SM Napról, a betegeket és családjaikat érintő tudományos, civil és közösségi hírekről.

“Már-már neurológiai szakmai konferenciának is beillett volna a szeptember első hétvégéjén Debrecenben megtartott Országos SM Nap: a betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosok sora készült fel ugyanis előadással, kutatási beszámolóval” – indul a SejtMag Magazin őszi lapszámának tudományos összegzése.

A lap önálló cikkekben foglalkozik az injekciós SM gyógyszerek alkalmazásában az elmúlt 15 évben szerzett tapasztalatokkal, az infúziós kezelésekkel, a betegség kezelésére törzskönyvezett kapszulával és a mozgás javítását célzó, tüneti terápiaként alkalmazható tablettával, továbbá a sok vitát kavaró vénatágításról (CCSVI) elhangzott előadásokkal, valamint tudósítást ad közre a több ezer neurológus részvételével zajlott budapesti nemzetközi tudományos kongresszusról.

A magazin újabb információkat közöl az SM betegek számára létrejövő önkéntes hálózat szervezéséről, közli a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet megállapításait a betegjogok hazai érvényesüléséről, tájékoztat a betegjogi képviselők munkájáról, beszámol a többek között a rokkantsági nyugdíjakról szóló civil konzultációról.

A közösségi híradásokban a városi, megyei klubok, egyesületek számolnak be az elmúlt hónapok közösségi rendezvényeiről.

A SejtMag Magazin a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) 2008 óta megjelenő hivatalos lapja, amely a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) gondozásában jelenik meg, lapszerkesztő B. Papp László egészségügyi szakújságíró. Az ingyenes, s hirdetéseket sem tartalmazó civil magazint az SMBOE tagszervezeteinek vezetői országszerte eljuttatják a klubok, egyesületek betegei számára, megkapják partner civil szervezetek és vállalatok, továbbá eljut az SM betegeket kezelő neurológiai osztályokra is, hogy azok is kézbe kaphassák, akik még nem tagjai a sorstársközösségeknek.

A lap PDF formátumban is letölthető.

Scroll to top