Megjelent a SejtMag Magazin 2012. téli lapszáma

2012. december 21. | Aktuális

Decemberben nyomdába került a SejtMag Magazin 2012. téli lapszáma, amely interneten is elérhető. “Ne fájjon, aminek nem muszáj!” címmel ad hírt az SM betegek országos magazinja a novemberben Debrecenben megrendezett neurológiai kongresszus főbb témáiról. “Ne legyenek elárvult betegek!” Ezt már dr. Jakab Gábor, a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház neurológiai osztályának vezető főorvosa mondja, aki novemberben [&hellip

Decemberben nyomdába került a SejtMag Magazin 2012. téli lapszáma, amely interneten is elérhető.

“Ne fájjon, aminek nem muszáj!” címmel ad hírt az SM betegek országos magazinja a novemberben Debrecenben megrendezett neurológiai kongresszus főbb témáiról.

“Ne legyenek elárvult betegek!” Ezt már dr. Jakab Gábor, a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház neurológiai osztályának vezető főorvosa mondja, aki novemberben átvette dr. Csépány Tünde debreceni docenstől az országos egyesület mellet működő Orvos Tanácsadó Testület elnökségét. A főorvos ebből az alkalomból beszél az orvosválasztásról, az SM rehabilitáció problémáiról, valamint kifejti véleményét az alternatív terápiás módszerekről is. Amint a lapból kiderül, a rehabilitáció kiemelt téma volt az Európai SM Platform prágai tanácskozásán is, amelyről beszámolót közöl az újság. Ugyancsak a Tudomány rovatban olvasható összefoglaló az injekciók beadását segítő belövő eszközök fejlődéséről.

“Mit tudnak az SM betegek önmagukról?” – tette fel a kérdést egy kutatás, amely keretében a 2012. szeptemberi országos SM napon több mint 150 sorstársat kérdeztek meg betegségükről, mindennapi nehézségeikről. Az adatok elsődleges összesítésének tanulságai is olvashatók a SejtMag Magazinban.

A lap kiemelt terjedelemben foglalkozik a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) jövőbeli terveivel: a vezetőségbe jelölt civil munkatársak fejtik ki, hogy milyen irányban látják indokoltnak és lehetségesnek az országos szervezet továbbépítését az SM betegek érdekében. A lap összefoglalja a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) 2012-es tevékenységét is, amely során helyi és országos programokat szervezett, illetve működési hátteret nyújtott az egyesületeknek.

A regionális hírekből kiderül, hogy a Borsod megyei egyesület kiszélesíti működési területét és Heves, valamint Nógrád megye SM betegeire is kiterjeszti szárnyait. A Börze rovat beszámol arról, az ország egyes vidékein milyen rendezvényeken vettek részt az SM betegek, s hogyan zárták le a 2012-es évet.

A negyedévente megjelenő SejtMag Magazin nyomtatásban ingyenesen eljut az SMBOE tagszervezeteiben nyilvántartott minden SM beteghez, továbbá megtalálható az ország SM centrumként működő neurológiai osztályain is.

A lap innen letölthető PDF formátumban.

 

Scroll to top