Megjelent a SejtMag magazin nyári kiadása

2010. július 22. | Aktuális

Az SM betegek országos magazinja számos elismert neurológus bevonásával kiemelten foglalkozik az SM műtéti kezelésének kutatásával, beszámolót közöl az SM Világnapi rendezvényekről éppúgy, mint az országszerte működő betegszervezetek aktuális híreiről: tudósítás és fotóriport szól a hazai SM betegek első abilympiájáról, a nyíregyházi SM Centrum programjairól, előzetes a szeptemberi kecskeméti országos betegtalálkozóról. Az újság a szervezeti [&hellip

Az SM betegek országos magazinja számos elismert neurológus bevonásával kiemelten foglalkozik az SM műtéti kezelésének kutatásával, beszámolót közöl az SM Világnapi rendezvényekről éppúgy, mint az országszerte működő betegszervezetek aktuális híreiről: tudósítás és fotóriport szól a hazai SM betegek első abilympiájáról, a nyíregyházi SM Centrum programjairól, előzetes a szeptemberi kecskeméti országos betegtalálkozóról. Az újság a szervezeti hírek között a magyar érdekképviselet nemzetközi törekvései mellett közli az országos alapítvány pénzügyi beszámolóját, a lap foglalkozik a közösségi programok egy jelentős részét finanszírozó Nemzeti Civil Alapprogram körüli bizonytalanságokkal, s az is kiderül, miért jár bottal olykor az a beteg is, akinek nem kellene.

A SejtMag magazin ingyenesen jár a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesület (SMBOE) szervezeteiben tag minden betegnek, függetlenül attól, hogy eljár-e az adott egyesület vagy klub rendezvényeire. Az újságot a nyomda közvetlenül postázza az egyesületi vezetőknek, akik a lapot rendezvényeiken vagy postai úton továbbítják tagjaiknak. A saját költségvetésből, illetve a lehetőségek függvényében pályázati forrásokból megjelentetett magazint a Magyar SM Betegekért Alapítvány (MSMBA) korlátozott példányszámban eljuttatja az ország minden SM centrumába, a partner civil szervezetekhez, neurológus szakorvosokhoz és gyógyszercégekhez is.

A lap minden negyedévben megjelenik. Az országos civil szervezetek azért fordítanak anyagiakat a kiadásra, hogy minden SM beteg és érintett család közvetlenül tájékozódhasson a betegeket és a civileket érintő hírekről, eseményekről.

Kapcsolódó cikkek:
Ismeretterjesztés betegeknek és családtagoknak
Letölthető magazinok

Scroll to top