Megjelent a SejtMag Magazin 2012. őszi lapszáma

2012. október 26. | Aktuális

Megjelent a SejtMag Magazin, a sclerosis multiplexes betegek ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos magazinjának 2012. őszi lapszáma. A lap beszámolót közöl az Országos SM Napról, a Segíts Mozdulni! médiapályázat lezárásáról, az SM betegszervezetek helyi programjairól. Amint B. Papp László, a SejtMag Magazin főszerkesztője sorolja, tudományos cikkek sora feszeget fontos és érdekes kérdéseket: Milyen szerepe lehet [&hellip

Megjelent a SejtMag Magazin, a sclerosis multiplexes betegek ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos magazinjának 2012. őszi lapszáma.

A lap beszámolót közöl az Országos SM Napról, a Segíts Mozdulni! médiapályázat lezárásáról, az SM betegszervezetek helyi programjairól. Amint B. Papp László, a SejtMag Magazin főszerkesztője sorolja, tudományos cikkek sora feszeget fontos és érdekes kérdéseket: Milyen szerepe lehet az őssejtkezelésnek az SM-ben? Hogyan jelenthetik be a betegek önmaguk is a mellékhatásokat a gyógyszerhatóságnak? Hogyan okozhat a hatóanyag nélküli placebó is mellékhatást? Hogyan segítheti és miként gátolhatja az orvos személyisége a javulást?

A lap egy felmérés nyomán felteszi olvasóinak is a kérdést: Ön is szokott hazudni orvosának? A magazin nemcsak arról tájékoztat, mi történt az SM betegekkel az utóbbi hónapokban Budapesten, Nyíregyházán, Borsod vagy épp Békés megyében, az Európai SM Platform (EMPS) konferenciája nyomán arról is cikkez az újság, miért vagy mi ellen küzdenek az SM beteg sorstársak Svédországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Portugáliában és Szerbiában.

Az országszerte a betegszervezeteken keresztül és az SM centrumokban terjesztett ingyenes, s hirdetéseket sem közlő SejtMag Magazin alapítója a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA), kiadója a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE).

A SejtMag Magazin innen letölthető PDF formátumban.

Scroll to top