Megjelent a SejtMag Magazin téli lapszáma

2012. január 2. | Aktuális

A SejtMag Magazin téli lapszámában kiemelt téma az önkéntes szolgáltat szervezése, az SM betegeket képviselő civil szervezetek 2011-es mérlege és 2012-es kilátásai. Részletes összefoglaló olvasható a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) év végi közgyűléséről, a civil szervezeteket érintő parlamenti döntésekről, a rokkantsági ellátások átalakításáról. A lap kiemelt témaként “Emberi értékre váltják szabadidejüket” címmel riportot [&hellip

A SejtMag Magazin téli lapszámában kiemelt téma az önkéntes szolgáltat szervezése, az SM betegeket képviselő civil szervezetek 2011-es mérlege és 2012-es kilátásai.

Részletes összefoglaló olvasható a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) év végi közgyűléséről, a civil szervezeteket érintő parlamenti döntésekről, a rokkantsági ellátások átalakításáról. A lap kiemelt témaként “Emberi értékre váltják szabadidejüket” címmel riportot közöl az SM betegeket, illetve érintett családokat segíteni hivatott önkéntes hálózat szervezéséről.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének szakemberei bevonásával foglalkozik a magazin a kuruzslók betegek felé való kommunikációjával és az orvos-beteg kapcsolatokkal, továbbá terítékre kerülnek a pszichológiai hadviseléssel felérő termékbemutatók is. A tudomány rovatban számos nemzetközi kutatási beszámoló olvasható, köztük az SM kezelésének újabb hipotézisei éppúgy, mint már klinikai vizsgálati szakaszban lévő terápiák újabban publikált eredményei.

A közösségi rovatban Szegedről Szombathelyig, Győrtől a fővároson át Szolnokig hírt adnak a helyi klubok és egyesületek az év végi összejöveteleikről. Részletes beszámoló olvasható a nyíregyházi SM rehabilitációs centrum 67 millió forintból zajló fejlesztéséről, s a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) is közzéteszi, hogy a 2011-es évben milyen támogatásokat folyósított közösségi programok megszervezésére, szervezetek működésére és projektjeire, illetve közvetlenül szociális segítségként a rászoruló sorstársak megsegítésére.

A SejtMag Magazin a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) 2008 óta negyedévenként megjelenő hivatalos lapja, amely a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) gondozásában jelenik meg, lapszerkesztő B. Papp László egészségügyi szakújságíró. Az ingyenes, s hirdetéseket sem tartalmazó civil magazint az SMBOE tagszervezeteinek vezetői országszerte eljuttatják a klubok, egyesületek betegei számára, megkapják partner civil szervezetek és vállalatok, továbbá eljut az SM betegeket kezelő neurológiai osztályokra is, hogy azok is kézbe kaphassák, akik még nem tagjai a sorstársközösségeknek.

A lap innen letölthető PDF formátumban.

Scroll to top