Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022-es pályázati kiírásai

2021. október 4. | Aktuális

Az egyesületek és az alapítványok működését, illetve programjaik megvalósítását segítő NEA jövő évi keretösszege csaknem 11 milliárd forint, 1,5 milliárddal több, mint az idei.

A pályázati kiírások elérhetők a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (https://bgazrt.hu/), illetve a Civil Információs Portálon (https://civil.info.hu/).

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárának ismertetése szerint a pályázatok megvalósítási időszaka 2022. április elsején kezdődik, a szakmai kollégiumok döntése után a nyerteseknek terveik szerint már jövő márciusban folyósítják a támogatásokat – adta hírül az MTI. Elhangzott: az összevont pályázatokon 200 ezer és négymillió forint közötti összegre lehet pályázni november 3-ig.

Szalay-Bobrovniczky Vince bejelentette azt is, hogy új támogatási formát vezetnek be azon összevont pályázatok esetében, amelyek formailag érvényesek, de a kollégium nem tudja azokat támogatásban részesíteni. Nekik lehetőségük lesz 150 ezer forint támogatási összeg igénylésére, amelyet a civil szervezet alaptevékenységéhez kapcsolódó működési és szakmai költségekre lehet fordítani – mondta.

Az egyszerűsített pályázatok esetében az igényelhető legnagyobb támogatási összeg a korábbi 300 ezerről 350 ezer forintra emelkedett. Erre a támogatási formára október 18. és november 17. között lehet pályázni.

A NEA elsősorban a kisebb civil szervezeteket hivatott támogatni, mint Szalay-Bobrovniczky Vince fogalmazott: “a NEA nagy lehetőség a kicsiknek”. A legutóbbi kiírásban a pályázatokat 69 százalékban támogatták, amit nagyon jó aránynak értékelt.

Scroll to top