Milyen volt az egészségünk 2010-ben?

2011. január 28. | Tudomány

Aggasztó, hogy 37 százaléknak, tehát nagyjából hárommillió állampolgárnak a betegség, a rossz egészségi állapot jellemezte a 2010-es évét – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amely a mögöttünk hagyott év értékelésére kérte az embereket, s amely keretében külön rákérdeztek az egészségre. Értelemszerűen az életkor markánsan befolyásolja, hogy mennyire érzi magát egészségesnek valaki. A határvonal az 50 [&hellip

Aggasztó, hogy 37 százaléknak, tehát nagyjából hárommillió állampolgárnak a betegség, a rossz egészségi állapot jellemezte a 2010-es évét – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amely a mögöttünk hagyott év értékelésére kérte az embereket, s amely keretében külön rákérdeztek az egészségre.

Értelemszerűen az életkor markánsan befolyásolja, hogy mennyire érzi magát egészségesnek valaki. A határvonal az 50 évnél van, az ennél fiatalabbak körében a magukat életerősnek tartók aránya jócskán meghaladja a markáns betegségtudattal rendelkezőkét – számolt be a a Sonda Ipsos felméréséről a a daganatoserek.hu.

A húszas éveikben járók körében 83-15 százalékos a két csoport mérete, de még a negyveneseknél is 70-27. Az ötvenes korosztályban már kiegyenlített az egészségérzet: 49 százalék jónak, 47 százalék rossznak tekinti azt. A hatvanas és idősebb korosztály viszont sokkal inkább úgy gondol vissza a 2010-es évre, mint amelyet a betegségek domináltak: 64 százalék áll szemben az egészséges voltát említő 34 százalékkal.

 

Scroll to top