Annette Fredskov Jensen, a rekorder SM beteg maratoni futó

Minden nap lefutotta a maratont egy SM beteg sportoló

2013. július 24. | Sorstársak

Négy éve maga is a sclerosis multiplex-szel küzd Annette Fredskov Jensen, aki a betegségre szerette volna felhívni a figyelmet azzal, hogy egyetlen év alatt 366 maratonit fut le Dániában. Véget ért egy dán hölgy brutális vállalkozása, aki egy év alatt összesen 366 maratoni futást teljesített. A 41 esztendős Annette Fredskov Jensen – húsz pár futócipő [&hellip

Annette Fredskov Jensen, a rekorder SM beteg maratoni futóNégy éve maga is a sclerosis multiplex-szel küzd Annette Fredskov Jensen, aki a betegségre szerette volna felhívni a figyelmet azzal, hogy egyetlen év alatt 366 maratonit fut le Dániában.

Véget ért egy dán hölgy brutális vállalkozása, aki egy év alatt összesen 366 maratoni futást teljesített. A 41 esztendős Annette Fredskov Jensen – húsz pár futócipő elkoptatása után – Nästvedben ért vállalása végére, amellyel a sclerosis multiplex betegség elleni küzdelemre akarta felhívni a világ figyelmét. A központi idegrendszert megtámadó betegséggel őt magát is kezelik 2009 óta, így személyesen is érintett a gyógymód kutatásában.

Amint arról a Hatharom.com portál is beszámolt, az elmúlt egy évben Jensen összesen 15.400 kilométert futott le, amely nagyjából megegyezik Sydney és Athén – két olimpiai város – távolságával. “Valósággá vált az álmom. Meg akartam mutatni az embereknek, hogy igenis lehet álmokat megvalósítani és el lehet jutni a teljesítőképesség határáig” – írta boldogan az interneten vezetett blogjában Jensen a vasárnap egy nap alatt(!) lefutott második maratonija után. Az egy éves vállalkozást még 2012. július 15-én kezdte meg, amikor a Skinnemaratont a dániai Hundige-ben 4:25:30-as idővel teljesítette. Érdekesség, hogy az elmúlt egy év folyamán valamennyi futást Dániában teljesítette Jensen, aki vasárnap reggel fél hétkor indult el, majd egy 5:08,47-es maratoni után alig húsz perc pihenővel nekivágott másodszor is a több mint 42 kilométeres távnak.

A sclerosis multiplexes sportoló emberfeletti teljesítményével bekerült a világsajtóba is, a CNN hírtelevízió is beszámolt sikeréről.

Kapcsolódó cikkek:
Film a küzdésről: az SM maraton és nem sprint
Mindenkinek meg kell másznia a maga hegycsúcsait

Scroll to top