Mindenkit várnak az SM Világnapjára

2011. május 22. | Aktuális

Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, számos vidéki városban az SM egyesületek önállóan szervezik a május 25-i SM Világnapot, amelyre mindenkit várnak. Idén az Ökumenikus Segélyszervezet bekapcsolódik a sclerosis multiplexes betegek önkéntes segítő hálózatának koordinálásába. Az úttörő kezdeményezés révén az erre szoruló betegek önkéntes segítséghez juthatnak személyes higiénéjük gondozásában, a táplálkozásban, mozgásban, lelki és kulturális szükségleteik [&hellip

Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, számos vidéki városban az SM egyesületek önállóan szervezik a május 25-i SM Világnapot, amelyre mindenkit várnak.

Idén az Ökumenikus Segélyszervezet bekapcsolódik a sclerosis multiplexes betegek önkéntes segítő hálózatának koordinálásába. Az úttörő kezdeményezés révén az erre szoruló betegek önkéntes segítséghez juthatnak személyes higiénéjük gondozásában, a táplálkozásban, mozgásban, lelki és kulturális szükségleteik kielégítésében. A segélyszervezet és a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány vezetői erről szóló megállapodásukat az SM Világnapján jelentik be.

A minden év májusának utolsó szerdájára meghirdetett világnap ebben az évben május 25-re esik: ezen a napon délben a világon mindenütt összegyűlnek az SM betegek, hogy emlékeztessenek az életüket meghatározó gyógyíthatatlan betegségre. Ezen a napon Budapesten és az ország több más városában déli 12 órakor az SM betegek egyszerre indítják útjára a remény színes léggömbjeit. A budapesti figyelemfelhívó akciónak az akadálymentesen megközelíthető Bikás Park (Budapest Etele út 55., a Budapesti Művelődési Központ mögött) ad otthont. A betegekhez ezúttal önkéntesek is csatlakoznak, hogy egy közös pikniken ismerkedhessen meg egymással, aki segítene és aki a segítséget örömmel fogadná.

A 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón felszólalnak:

  • Dr. Lehel László, Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgató
  • Dr. Kelemenné Szántai Anita, MSMBA elnök
  • Nadabánné Benyik Éva, MSMBA ügyvezető titkár
  • Dr. Dobos Enikő, Szent Imre Kórház osztályvezető főorvos-helyettes

A tájékoztató után a helyszínen zenész orvosok kezdenek zenélni, majd 12 óra előtt pár perccel tust húznak, amikor is délben felengedik a lufikat az SM világnapi összefogás szimbólumaként. A rendezvényre minden SM beteget, családtagot, orvost és civil segítőt, illetve valamennyi érdeklődőt is várnak.

Május 25-én az ország számos pontján szerveznek hasonló látványos közösségi programot: az országos helyszínek programjai ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek:
SM Világnap: mi várhat a betegekre?
Többet tud az ország az SM-ről, mint két hónapja
Ki törődik a gyógyíthatatlan betegekkel?
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet

Scroll to top