Mosolygós kirándulás a Tisza-tóhoz

2015. március 19. | Címlap, Közösség

A május 4-9. között rendezendő Mosoly Hete programsorozat keretében május 5-én egy különleges kirándulásra invitálja az SM beteg sorstársakat a Tisza-tóhoz a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA)

A szervezők tervei szerint a Mosoly Hetének (részletek IDE KATTINTVA) otthont adó Berekfürdőről két busszal indul útnak a csapat május 5-én kedden a Tisza-tóhoz. Indulás reggel 8 óra 45 perckor a Megbékélés Házától. A résztvevőktől – tekintve, hogy mintegy 90 főre számítanak – pontosságot kérnek. A célállomáson, a Tisza-tavi Ökocentrumban idegenvezető kalauzolja a vendégeket, a program itt 10 órakor kezdődik, s mintegy 4-5 órás lesz.

A résztvevők a Mosoly Hetének szállást nyújtó berekfürdői Megbékélés Háza által összeállított szendvics-ebédet kapnak, de az Ökocentrum főépületének földszintjén található Viza Büfében is lesz lehetőség fogyasztásra.

tiszatavi_logoA szervező MSMBA  a következőket biztosítja:

  • Az Ökocentrum alább részletezett programját
  • Buszos utazást
  • Hideg ebédet

A jelentkezési lap IDE KATTINTVA tölthető le. Azt 2015. március 31-ig kell kitöltve visszaküldeni e-mailben az msmba@enternet.hu címre vagy postán az 5700 Gyula, Mátyás király u. 7. szám alá.

S hogy pontosan mi vár a résztvevőkre?

Tisza-tó_öko_házA Tisza-tavi Ökocentrum központi épülete a Látogatóközpont, mely 2.600 négyzetméteren, 4 szinten nyújtja szolgáltatásait a látogatóknak. A Látogatóközpont fő attrakciója az óriási édesvízi akvárium, amely az épület pinceszintjén került kialakításra, hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeinek bemutatására. A több mint 40-féle hazai hal mellett, közel 15 kétéltű- és hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót.

A főépületben alakították ki a 24 férőhelyes 3 dimenziójú vetítőtermet. A vetítőterem mind építészeti megfogalmazásában, mind technikai szolgáltatásában igyekszik rendhagyó lenni, elsősorban a vetítőfelület térbeni elhelyezésével. A 3 dimenziós ismeretterjesztő filmek ezen technikai megoldásokkal olyan élményszerű elemeket produkálnak, hogy a nézők valóban úgy érezhetik, hogy részesei a vetítővásznon történő eseményeknek, például a tiszai viharnak vagy a halrajok vonulásának. Az épület tornya a turisztikai célok mellett alkalmas a Tisza-tavi viharjelző rendszer biztonsági berendezésének elhelyezésére is.

A Szabadidő park elemei az „ismerd meg a természetet” mottó jegyében születtek. A területen a látogatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal, az egyik jellegzetes helyszín a „dám-simogatókert”, a másik pedig a „bivaly-dagonya”.

Az MSMBA által biztosított program:

  • Szabadidőpark: csónakázó tó tutajokkal, kötélpályákkal, dámszarvas-bemutató, kormorántelep, pelikántó, halász-skanzen, tájház, ékszer és mocsári teknős bemutató, szitakötőház, egerészölyv röpte, állatsimogató, aranysakál és vörös róka kifutó, madárpark
  • Főépület idegenvezetővel
  • Kilátótorony
  • 3D mozi: 12 perces természetfilm a Tisza-tóról
  • Kishajós kirándulás a Tisza tavon: a járművek 12 személyesek, a menetidő 50 perc, az útvonal: Ökocentrum – Eger-patak – Kis-Tisza – Sulymos átjáró – Kubik gödrök – Ökocentrum

A jelentkezési lap és a további információ tehát IDE KATTINTVA érhető el.

Kedvcsináló kisfilm az Ökocentrumról:

Scroll to top