Mozgás! Országos kilométergyűjtő kihívás indult!

2021. október 4. | Aktuális, Életmód

Bárki és bármilyen napi mozgás online regisztrációjával csatlakozhat a 10 Ezer Lépés Program által indított országos kihíváshoz.

Ugyan a kezdeményezést a Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület elsősorban azért indította, hogy az országban élő több mint 20 ezer prosztatarákkal élő férfit mozgásra ösztönözzék, ám a mozgás örömének megmutatásához mindenki segítségét kérik.

A kihívás célja, hogy legalább annyi mozgást sikerüljön összegyűjteni, hogy Magyarország szélességi körén sikerüljön megkerülni a Földet. Ehhez legalább 30 ezer kilométerre van szükség. Bármilyen mozgást hozzá lehet adni a www.45nap.hu honlapon az űrlaphoz: a séta, a futás, a kerékpározás, az úszás, az evezés kilométerben adható meg, más mozgásformák percben, majd azt a rendszer átszámolja kilométerekbe. Rövid üzeneteket is lehet küldeni, nem kötelező, de a mozgásról fotót is fel lehet tölteni, a példaadással másokat is ösztönözni lehet.

Miután a sclerosis multiplexes betegek számára is fontos a mozgás, mindenkit biztatunk a csatlakozásra!

www.45nap.hu


Az SM betegek és családjaik számára a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) és a Nemzetközi Pető Intézet együttműködésével készült videók is a mozgás fontosságára hívják fel a figyelmet.

1. rész:

2. rész:

3. rész:

4. rész:

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) a közeljövőben újabb mozgásra inspiráló programsorozatot indít útjára, amelyben jóga, gyógytorna, gerinctorna lehetőségét kínálja majd az SM betegek számára.

Scroll to top