Műszaki átadás Nyíregyházán

2012. július 2. | Aktuális

Megtörtént a műszaki átadása a nyíregyházi SM centrumban zajló beruházásnak: június 29-én az országos alapítvány és az általa megbízott műszaki ellenőr pontról-pontra ellenőrizte a kivitelezési munkálatokat. Amint arról Kék Ignácné intézetvezető beszámolt, lényegében mindent rendben találtak, az apróbb hiányosságok pótlására pedig két hetet kapott a kivitelező, aminek eleget is tett. Elkészültek tehát az új helyiségek, [&hellip

Megtörtént a műszaki átadása a nyíregyházi SM centrumban zajló beruházásnak: június 29-én az országos alapítvány és az általa megbízott műszaki ellenőr pontról-pontra ellenőrizte a kivitelezési munkálatokat.

Amint arról Kék Ignácné intézetvezető beszámolt, lényegében mindent rendben találtak, az apróbb hiányosságok pótlására pedig két hetet kapott a kivitelező, aminek eleget is tett. Elkészültek tehát az új helyiségek, lapzártánk idején még terep- és udvarrendezési munkálatok, s a belső környezet kialakítása volt hátra. A vízi gyógytornát szolgáló medencét is befejezték, s az rá lett kötve az Magyar Villamos Művek Zrt. által adományozott, a napenergiát felhasználó szolár parabola rendszerre. Ezzel a 67 millió forintos összberuházás építkezési munkálatai befejeződtek. Amint Kék Ignácné azonban rámutatott, az építkezés befejeztével nem értek véget a feladatok: a teljes pályázati program több elemet tartalmaz, s hivatalosan 2013. június 30-án zárul, addig az új helyiségek megfelelő berendezése, a pályázati támogatás monitoringja, illetve a kibővített működéshez szükséges hatósági engedélyek beszerzése is még hátravan. Amint arról már beszámoltunk, a teljes beruházást 50 millió forinttal támogatja az Európai Regionális Fejlesztési Alap Észak-Alföldi Operatív Programja.

Kapcsolódó cikkek:
Fájdalomcsillapító kezelések Nyíregyházán
Kibővülhet az SM centrum: 67 milliós fejlesztés Nyíregyházán
Fő cél: Magyarországnak legyen valódi SM rehabilitációs központja

 

Scroll to top