Művészi képek a radiológiai felvételekből

2012. május 7. | Tudomány

Dr. Brett Prywitch, diagnosztikus radiológus újfajta művészeti formát alkotott: mammogramok, röntgenképek, CT-képek és MRI-k felhasználásával kreál képeket. A mammogramokból például egy halraj képét alkotta meg és a bordák képéből repkedő pillangók lettek. Groucho Marx portréjánál az arcot, a szemöldököt és a bajuszt boka MRI-ből „rajzolta” meg, az orrát egy szív CT-képének felhasználásával, és a szivarhoz [&hellip

Dr. Brett Prywitch, diagnosztikus radiológus újfajta művészeti formát alkotott: mammogramok, röntgenképek, CT-képek és MRI-k felhasználásával kreál képeket.

A mammogramokból például egy halraj képét alkotta meg és a bordák képéből repkedő
pillangók lettek. Groucho Marx portréjánál az arcot, a szemöldököt és a bajuszt boka MRI-ből „rajzolta” meg, az orrát egy szív CT-képének felhasználásával, és a szivarhoz digitális mammogramok részleteit használta fel. Michael Jackson portréjának elkészítésekor az arc egy húgyhólyag CT-képéből készült, az orr a gerinc alsó részének képéből és a haj a vállizomzat MRI-jéből.

Amint arról a Medical Online hírt adott, Dr. Prywitch, aki St. Louis-ban dolgozik, április 24-én mutatta be művei egy részét egy vendégelőadás („A radiológia és a művészetek”) keretében Chicagóban, a Loyola Egyetemen. A Loyola Egyetem radiológiai osztályának vezetője, dr. Scott Mirowitz szobájában három Prywitch-kép is függ és magával ragadónak tartja, hogy közelről nézve milyen finom struktúrájúak és rendezettségűek a képek.

Dr. Prywitch weblapján számos kép megtekinthető.

Kapcsolódó cikkek:
A radiológusok valóban a vesénkbe látnak

Scroll to top