Nagy futásra készülnek az SM betegek és segítőik

2018. május 22. | Címlap, Közösség

Az egész országból készülnek a sclerosis multiplex kórral élő sorstársak Esztergomba: a Duna partján jótékonysági futásra várnak mindenkit.

Amatőr és profi sportolókat, családokat, minden segíteni szándékozó résztvevőt várnak Esztergomba a hétvégén a sclerosis multiplexes betegek. 8 ezren élnek idehaza az idegrendszert ismeretlen okból, fiatalkorban megtámadó betegséggel. Az ezerarcú SM kórral kedvezőbb kórlefolyás esetén évtizedeken át együtt lehet élni, ám a fiatalok egy részét néhány év alatt mozgáskorlátozottá teheti a betegség, amely az idegpályák rombolása révén a mozgáskészség mellett a látásra, a beszédkészségre is kihatással lehet.

Esztergom belvárosában, az Erzsébet parkban május 26-án 9.30-tól várják a résztvevőket, a futás 10.30-tól indul. A jótékonysági futóversenyen 500 méteren, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, versenyen kívül pedig lehetőség lesz egy 1 kilométeres gyaloglásra is. A verseny apropója, hogy a hónap utolsó szerdáján, május 30-án van a Sclerosis Multiplex Világnap, a résztvevők erre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A hivatalos versenykiírás itt érhető el

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által lebonyolított pályázati program keretében a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek támogatása révén járult hozzá a rendezvény költségeihez.

EMMI

Scroll to top