Nyáron sem maradnak telefonos segítség nélkül a betegek

2021. június 21. | Aktuális, Címlap

Továbbra is elérhető a speciális telefonos információs szolgálat: neurológus szakorvosok, pszichológus és rehabilitációs szakember segíti a sclerosis multiplexes betegeket.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) 2020 tavaszán azzal a céllal indította el új szolgáltatását, hogy az SM betegek a koronavírussal és betegségükkel összefüggő kérdéseikre gyors és hiteles szakmai válaszokat kaphassanak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a pandémiás helyzet enyhülésével is elérhető marad a telefonos segítségnyújtás.

A szolgáltatás szakmai hátterét továbbra is az SM betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosokat összefogó tudományos testület, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT) adja. A szakmai szervezet képviseletében dr. Rajda Cecília, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának docense szervezte meg a szakorvosokból és pszichológusokból álló szakértői csapatot.

A nyári időszakban a következő rend szerint érhető el a telefonos segítség:
A 0630 303-64-66-os telefonszámon
hétfőnként 13.00 és 14.00 óra között a rehabilitációs szakember,
szerdánként 12.00 és 13.00 óra között pszichológus, 13.00 és 14.00 óra között neurológus szakember fogadja az érintettek vagy családtagjaik hívását.

A tavasszal elindított szolgáltatásról további információ ide kattintva olvasható.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány hálásan köszöni az érintett betegek nevében minden segítő szakembernek a közreműködést!

Az infóvonal a tervek szerint 2021. szeptember 1-ig lesz elérhető.

Scroll to top