Országos fotópályázat: ezerarcú kór, SM betegek ezer arca

2012. március 28. | Aktuális

Országos fotópályázat az SM-ről: betegekről, családtagjaikkal, sorstársaikkal, orvosaikkal, nővéreikkel való kapcsolatáról. A nettó félmillió forint összdíjazású pályázaton bárki részt vehet: a profi kategóriában professzionális fényképészek, fotóriporterek, amatőr kategóriában betegek, családtagok, nővérek, orvosok, hobbi fotósok munkáit várjuk. Mivel az SM betegek helyi egyesületei csaknem az egész országot lefedik, a szervezők segítenek abban is, hogy fotós és [&hellip

Országos fotópályázat az SM-ről: betegekről, családtagjaikkal, sorstársaikkal, orvosaikkal, nővéreikkel való kapcsolatáról. A nettó félmillió forint összdíjazású pályázaton bárki részt vehet: a profi kategóriában professzionális fényképészek, fotóriporterek, amatőr kategóriában betegek, családtagok, nővérek, orvosok, hobbi fotósok munkáit várjuk. Mivel az SM betegek helyi egyesületei csaknem az egész országot lefedik, a szervezők segítenek abban is, hogy fotós és lehetséges alanyai könnyebben egymásra találhassanak. Read More

A sclerosis multiplex a fiatalkorban jelentkező leggyakoribb, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Ezerarcú kórnak hívják, mert tünetei attól függően változnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek melyik részei, milyen mértékben és ütemben károsodnak. Az SM betegek egy részére gyors leépülés vár, mások nehézségekkel ugyan, ám évtizedeken át együtt élhetnek a betegséggel, törekedve a teljes életre. Mindezt szeretnénk képekben megjeleníteni, ezért a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)  Fotóriporterek Szakosztálya fotópályázatot hirdet.

Olyan alkotásokat várunk, amelyek rávilágítanak arra, miként változtatta meg az SM a betegek és családjaik életét, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapok során az érintettek, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek.

– Portréképek (múlt és jövő az SM árnyékában)
– A mozdulatok értéke (mobilitás, mozgáskorlátozottság, aktív cselekvés)
– Korlátok és kihívások (akadálymentesítés, illetve hiánya, mindennapi nehézségek)
– Sorstársakkal közösen (közösségek segítő és megtartó ereje)
– Kórházi talpra állás (orvos-beteg kapcsolat, nővér-beteg kapcsolat) Egy szerző legfeljebb 5 képet küldhet be. A profi kategóriában 300 ezer forint összértékű pénzjutalmat, az amatőr kategóriában 200 ezer forint összértékű pénz- és tárgyjutalmat ítél oda a zsűri. A kiíró a jutalmak után megfizeti azok adóvonzatát is. A fotók létrejöttét segítő legeredményesebb SM betegszervezetek munkáját is honorálják.

Pályázni a 2012. március 27. és 2012. május 15. között készült képekkel lehet, beérkezési határidő 2012. május 15. éjfél. A pályázatnak tartalmaznia kell a szerző nevét és elérhetőségét, a fotó címét, a kép készítésének dátumát. A képeket a 2012fotopalyazat@gmail.com címre várjuk.

Eredményhirdetés 2012. május 30-án, az SM Világnap központi rendezvényén, ahol a fotókból készült válogatásból egy szabadtéri kiállítást is rendezünk Budapest belvárosában. A képeket később más civil és szakmai rendezvényeken is tervezzük bemutatni.

Részletek, feltételek és a hivatalos pályázati kírás: letölthető PDF formátumban
Az országban működő SM betegszervezetek elérhetősége: www.smboe.hu/tagszervezetek
További információk: B. Papp László programmenedzser (06-30) 261-8789 vagy 2012fotopalyazat@gmail.com

Ván Ágnes, Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) elnök
Dr. Csépány Tünde, SMBOE Orvos Tanácsadó Testület elnök
Bánkuti András, MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnök

Budapest, 2012. március 27.

Scroll to top