Országos sajtópályázat

2010. március 15. | Aktuális

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya pályázatot hirdet valamennyi televíziós, rádiós, nyomtatott és online szerkesztőség munkatársa számára. A Magyar Sajtó Napja alkalmából az MSMBA és a MÚOSZ a Bayer Hungária Kft. és a Merck Kft. támogatásával országos pályázatot hirdet: olyan munkákat várunk, amelyek bemutatják, hogy az idegrendszert [&hellip

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya pályázatot hirdet valamennyi televíziós, rádiós, nyomtatott és online szerkesztőség munkatársa számára.

A Magyar Sajtó Napja alkalmából az MSMBA és a MÚOSZ a Bayer Hungária Kft. és a Merck Kft. támogatásával országos pályázatot hirdet: olyan munkákat várunk, amelyek bemutatják, hogy az idegrendszert gyakran fiatalkorban megtámadó sclerosis multiplex (SM) betegség hogyan változtatja meg a családok életét, miként fogják össze a civil szervezetek a betegeket, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek, milyen nehézségekkel küzdenek, milyen előítéletekkel kell szembenézniük a betegeknek. Célunk, hogy az SM, a betegek élete, kezdeményezései, a kór diagnosztikája és kezelési lehetőségei minél többek előtt ismertté váljanak.

Egyaránt várjuk a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni a 2010. március 15. és 2010. május 15. között megjelenő alkotásokkal lehet. Az írott pályázatok terjedelme 3-20 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 3-30 perc lehet. A pályázatokat szakmai bírálóbizottság értékeli.

I. díj: 250 ezer forint
II. díj: 150 ezer forint
III.díj: 100 ezer forint

A pályázatok beérkezési határideje: 2010. május 18. Kérjük, hogy a pályázók tüntessék fel nevüket, címüket, e-mail és telefonos elérhetőségüket, valamint az alkotás megjelenésének/sugárzásának helyét és idejét. Az írott és online sajtóban megjelent pályamunkák elektronikus úton is nevezhetők, postai nevezés esetén kérjük a cikket CD-n is mellékelni. A pályamunkákat az alábbi címeken várjuk:

E-mailben: sajtopalyazat@gmail.com
Postán: MSMBA – Sajtópályázat, 6723 Szeged, Építő u. 3/a fsz. 1.

Eredményhirdetés és díjkiosztó 2010. május 26-án az SM Világnapon, Budapesten lesz.

Segítség az újságíróknak
A www.msmba.hu portál térképes adatbázisában elérhetők az ország valamennyi SM szervezetének adatai, az SM betegeket kezelő neurológiai osztályok listája pedig a www.sminfo.hu/beteg/sm_centrumok.php oldalon található meg.

Nadabánné Benyik Éva ügyvezető titkár, Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

Nógrádi Tóth Erzsébet elnök, Magyar Újságírók Országos Szövetsége Egészségügyi Szakosztály

Budapest, 2010. március 15.

További információ:
B. Papp László (06-30) 261-8789, sajtopalyazat@gmail.com, www.msmba.hu

A pályázati kiírás PDF formátumban is letölthető

Scroll to top