SM beteg asszony és férje kálváriája a gázszolgáltatóval

2015. március 13. | SM Cikkek, Sorstársak

“Egy sclerosis multiplexes beteg asszony vagyok, és azon töröm a fejem, hogy valahogyan odavitetem magam az épületükhöz és odaláncolom magam. De előtte minden elérhető médiát értesítek a patthelyzetről, ami miatt nincs gázunk, emiatt se fűtés, se meleg víz” – írta az 59 éves Klára kétségbeesésében még február 5-én a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak (FKI), a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (Főkétüsz) felügyeleti szervének.

A házaspár meleg víz és fűtés nélkül maradt tél közepén, ami különösen a sclerosis beteg Klára számára volt kétségbeejtő, ugyanis segítség nélkül nem tudja elhagyni a házat. Az elkövetkező hetekben pedig akörül forgott az életük, hova tudnának elmenni melegedni a 13-14 fokos lakásból. Vízforralóval, apránként melegítettek vizet, de a szomszédok közül is sokan segítettek, amiben tudtak. Klára át-átjárt pár órára melegedni másokhoz a társasházban, a segédkönyvtárosként dolgozó Gábor pedig legalább a munkahelyén fűtött helyen volt. Miután Klára a Facebookra is megírta kálváriájukat, volt, aki hősugárzókkal segítette ki őket.

“Csontig fagytam este, egyre rosszabb lett az állapotom, és nem látom a fényt az alagút végén” – írta Klára egyik levelében. A beteg asszony már azon is elgondolkozott, hogy kiugrik az ablakon, csak “idős szüleit és családját szeretné megkímélni a betonon kinyúlt anyu látványától”.

Erre a megrázó levélre az FKI adminisztráció addig nem látott gyorsasággal reagált: egy órán belül írtak, hogy egy óra múlva ott lesznek. Pechükre azonban senki sem volt otthon, mert a férj a munkába, az asszony pedig a szokásos gyógytornán volt a Pető Intézetben. Így az ellenőrzés elmaradt, az újabb panaszlevelekre és időpontjavaslatokra nem érkezett érdemi reakció.

Az SM beteg asszony és férjének teljes történetét ide kattintva olvashatja el.
(Fotónk illusztráció, forrás: mti)

Scroll to top