SejtMag Magazin 2013. nyár

SM betegek sikerei a SejtMag Magazin nyári lapszámában

2013. június 28. | Aktuális

Megjelent a SejtMag Magazin 2013. nyári lapszáma: a lap fókuszában az SM betegek elmúlt hónapokban országszerte elért sikerei állnak, riport szól az SM világnap hazai és külföldi eseményeiről, az abilimpiáról, egy különleges divatbemutatóról, a környező országok SM betegeinek törekvéseiről, az újság interjút közöl az országos egyesület leköszönő elnökével, s átfogó körképet ad az SM betegközösségekről. [&hellip

SejtMag Magazin 2013. nyárMegjelent a SejtMag Magazin 2013. nyári lapszáma: a lap fókuszában az SM betegek elmúlt hónapokban országszerte elért sikerei állnak, riport szól az SM világnap hazai és külföldi eseményeiről, az abilimpiáról, egy különleges divatbemutatóról, a környező országok SM betegeinek törekvéseiről, az újság interjút közöl az országos egyesület leköszönő elnökével, s átfogó körképet ad az SM betegközösségekről.

„Nem vagyunk élősködők, ha lehetőséget kapunk, bebizonyítjuk, hogy az SM nem a haszontalanság szinonimája” – fejtette ki a közel harminc éve a betegséggel élő szegedi szerkesztő-riporter, Szekszárdi Miklós. Kijelentésének igazságát maga az esemény jelzi, amely apropót szolgáltatott a nyilatkozathoz: a Magyar Tudományos Akadémia díját vehette át munkásságáért.

„Nők vagyunk, csinosak és kívánatosak, függetlenül a korunktól vagy a bicegésünktől.” Ezt már egy másik helyszínről üzenték azok az SM betegek, akik profi modellekkel vállalták, hogy egy különleges divatbemutatón a kifutóra lépnek, hogy ezzel erőt öntsenek társaikba, s bizonyítsák: egy bot csak akkor veszi el egy nőtől a belső kisugárzását, ha ebbe önmaga is beletörődik.

„Hálás leszek azért, amim van, vagy mérges és szomorú azért, amim nincs?” – ismételte több hazai helyszínen a közönsége előtt az önmagának már sokszor feltett kérdést a kezek és lábak nélkül született Nick Vujicic, aki 10 éves korában még öngyilkos akart lenni, mára pedig immár családapaként járja a világot, hogy minél több beteg és egészséges emberbe lelket öntsön.

Botra támaszkodva vagy kerekesszékből, esetenként egy szemmel látva vagy tönkrement kézzel is lehet maradandót alkotni. Ezt azok a betegek mutatták meg ismét, akik az abilimpia versenyszámaiban alkottak, kézműveskedtek, virágcsokrot kötöttek vagy épp cukrászkodtak, hogy egymásnak, s talán főként önmaguknak bizonyítsanak. A tenni akarás motiválta azokat a sorstársakat is, akik az SM Világnapon letámasztották botjukat, s futópadokon demonstrálták ország-világ előtt: „minden lépés számít, s amíg valaki lépni tud, addig lépnie kell.”

A SejtMag Magazin nyári lapszámának oldalai tele vannak energiával. Azoknak az SM betegeknek az energiájával, akik az elmúlt hónapokban bátran kiálltak önmagukért és egymásért, leküzdve gátlásaikat, félelmüket, fájdalmukat. Sok SM betegnek nap mint nap ezt kell tennie saját otthonában, s ez sem kis teljesítmény. Nyári lapszámunkat abban bízva nyújtjuk át Olvasóinknak, hogy sokan erőt merítenek belőle mindennapi küzdelmeikhez.

B. Papp László
főszerkesztő

A SejtMag Magazin 2013. nyári lapszáma innen letölthető PDF formátumban.

Scroll to top