SM betegekért kerékpároztak

2014. május 23. | Közösség

Minden évben május utolsó szerdáján ünneplik világszerte a Sclerosis Multiplexben Szenvedők Világnapját. A betegek világszervezete által indított kampányhoz romániai SM társaságok is csatlakoztak, idén kerékpáros staféta szerepelt a világnapi programok között. A világszervezet kezdeményezéséhez csatlakozott a Romániai Sclerosis Multiplex Társaság is, mely partnerségben a váradi Filantrópia Egyesülettel és a Bihar Megyei Sclerosis Multiplex Alapítvánnyal májusban [&hellip

Minden évben május utolsó szerdáján ünneplik világszerte a Sclerosis Multiplexben Szenvedők Világnapját. A betegek világszervezete által indított kampányhoz romániai SM társaságok is csatlakoztak, idén kerékpáros staféta szerepelt a világnapi programok között.

A világszervezet kezdeményezéséhez csatlakozott a Romániai Sclerosis Multiplex Társaság is, mely partnerségben a váradi Filantrópia Egyesülettel és a Bihar Megyei Sclerosis Multiplex Alapítvánnyal májusban egy akciót indított útjára. Amint arról az Erdély Online portál beszámolt: a nagyváradi December 1. parkban, SM 2014 Kerékpáros staféta elnevezéssel, melynek lényege, hogy 2014. május 21-28. között négy önkéntes biciklivel hat település (Nagyvárad, Kolozsvár, Beszterce, Gyulafehérvár, Râmnicu Vâlcea és Konstanca) érintésével Bukarestbe ment, s minden városban tombolajegyek eladásával próbált pénzt gyűjteni a szklerózis multiplexben szenvedők felkarolására, illetve támogatására.

Scroll to top