SM betegeket segítő önkéntes fiatal sportsikerének örülnek Békésben

2022. november 11. | Közösség

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetét önkéntesként segítő gyulai sportoló sikerének örülnek Gyulán, aki bowling versenyzőként sikerrel kvalifikálta magát a 2023-as Berlini Világjátékokra.

Október közepén Gyula adott otthont a Sporttal az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok sokoldalú fejlesztéséért címmel megrendezett konferenciának. Az esemény keretében bowlingbemutatót és versenyt is rendeztek a Béke sugárúti Ifjúsági Közösségi Házban.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere konferencia-köszöntőjében elhangzott: a rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a Speciális Olimpia fejlesztési módszerét, amely az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok sokoldalú fejlesztését is szolgálja.

Dr. Jády György, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) sportigazgatója úgy fogalmazott: az értelmi fogyatékossággal élők között is nagyon sokan rendkívül tehetségesek a sportban.

Az eseményen előadást tartott Nyikora Péterné, az MSOSZ társelnöke, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Szervezete és a gyulai Bowling Centrumban fiataloknak sportolási lehetőséget biztosító Dél-alföldi Wellness Egyesület elnöke is.

A rendezvényen tették közzé: az év folyamán nyújtott sportteljesítményével Herczeg János, a gyulai Harruckern Sport Egyesület versenyzőjeként kvalifikálta magát a 2023-as Berlini Világjátékokra, ahol számos értelmi fogyatékossággal élő fiatal sportolóval mérheti majd össze bowling tudását.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány gratulál az SM betegeket is segítő önkéntesnek és büszke az általa elért sikerekre!

Fotó: beol.hu, készítette: Für Henrik

Scroll to top