SM infovonal: neurológus, rehabilitációs szakember és pszichológus is segíti a betegeket

2021. október 12. | Aktuális, Címlap

Továbbra is elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) 2020 tavaszán azzal a céllal indította el új szolgáltatását, hogy az SM és NMO betegek a koronavírussal és betegségükkel összefüggő kérdéseikre gyors és hiteles szakmai válaszokat kaphassanak. A nagy érdeklődésre való tekintettel továbbra is elérhető marad a telefonos segítségnyújtás.

A szolgáltatás szakmai hátterét az érintett betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosokat összefogó tudományos testület, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT) adja. A szakmai szervezet képviseletében dr. Rajda Cecília, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának docense szervezte meg a szakorvosokból és pszichológusokból álló szakértői csapatot.

Az őszi időszakban a következő rend szerint érhető el a telefonos segítség:
A 0630 303-64-66-os telefonszámon
hétfőnként 13.00 és 14.00 óra között a rehabilitációs szakember,
szerdánként 12.00 és 13.00 óra között pszichológus, 13.00 és 14.00 óra között neurológus szakember
fogadja az érintettek vagy családtagjaik hívását.

A tavasszal elindított szolgáltatásról további információ ide kattintva olvasható.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány köszöni az érintett betegek nevében minden segítő szakembernek a közreműködést! Az infovonal a tervek szerint 2021. december végéig lesz elérhető.

Scroll to top